Веселин Маринов раздиран от чувство за вина, че майка му издъхна в хоспис

https://hotarena.net/laifstail/veselin-marinov-razdiran-ot-chuvstvo-za-vina-che-mayka-mu-izdahna-v-hospis HotArena.net
Веселин Маринов раздиран от чувство за вина, че майка му издъхна в хоспис

Веселин Маринов е потънал в дълбока скръб, след като преди дни от този свят си отиде майка му Йорданка Маринова. Музикантът бе много силно привързан към нея и заради кончината ѝ той отложи своите концерти.

 

„Скъпи почитатели на Веселин Маринов, с огромна тъга ви съобщаваме, че през изминалата нощ почина неговата майка“, беше съобщено на 17 май на фейсбук страницата на известния изпълнител. „По тази причина се отлагат концертите в Плевен и Габрово“, стана ясно от публикацията.
91-годишната жена изкара последните си дни в хоспис, заради което известният изпълнител бе раздиран от чувство за вина. Бардът непрестанно бил тревожен и се чувствал зле, че взел решението да настани майка си в старчески дом.

„Много трудно преживявам нейната старост. Само тя ми остана. Сега е в дом за възрастни хора, където ходя всяка седмица и се моля, дай Боже, да е още дълги години жива. Дала ми е всичко, което имам в живота си. Дъщеря ми води децата няколко пъти при нея. А аз пък я заведох при тях вкъщи, в София. Майка ми е на много, много години, трябва да бъде обгрижвана, иначе нямаше да я заведа в такъв дом, но постоянно пита за децата…“, сподели неотдавна Маринов.

Грижовният син бе настанил майка си Йорданка в частен хоспис, който се намира в село Подгорие, община Костенец. Месечните такси там не са никак малки – около 1000 лева, но Веско бил готов на всичко само и само да се грижат добре за майка му. В дома за възрастни той я настанил, след като баща му се спомина внезапно през април 2018 г. Пенсионерката така и не могла да прежали съпруга си, но се съгласила да напусне родния си дом в Полски Тръмбеш, защото трудно чувала, не виждала и едва се придвижвала с проходилка, заради което не можела сама да извършва дори елементарни действия. Въпреки че живеела в приятна обстановка и медицинският персонал се държал дружелюбно, тя не спирала да страда по къщата си и по живота, който е водила в родния край. За да я разведрява, Веселин от време на време я вземал при себе си за по няколко дни. Не можел обаче да я прибере в софийското си жилище за постоянно, нямало как да създаде условия за болен човек, каквито имало в дома за стари хора.

Въпреки слуховете, че майка му не одобрява връзката му с последната му приятелка Веселина, която е разведена, Веско е категоричен, че двете дами се разбирали чудесно и много се харесвали. „Много я обичат и майка ми, и дъщеря ми. Изключително близки са“, каза преди време той. Голямо щастие за възрастната жена били и срещите с нейните правнуци. Певецът стана дядо на близнаците Веселин и Цветелина през 2020 г. С тях го дариха единствената му щерка Йоана и половинката ѝ.

„Вече няма никого в родната ми къща в Полски Тръмбеш и ме е страх да отида там. Откакто никой не живее там, не ходя. Спомените тежат – всяка вещ и растение ти говори. Много съм привързан към спокойствието на моето детство. Трудно мога да опиша какво е за мен родната ми къща“, сподели преди време музикантът. 


91-годишната Йорданка угасна в хоспис

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.