Ясновидци заплашили Маги Халваджиян с проклятие

https://hotarena.net/laifstail/yasnovidci-zaplashili-magi-halvadzhiyan-s-proklyatie HotArena.net
Ясновидци заплашили  Маги Халваджиян с проклятие

Ванга изгонила бащата на продуцента Магърдич Халваджиян, защото той не вярвал в паранормалните й способности. Майката на прочутия тв продуцент и режисьор посетила пророчицата още преди раждането му в компанията на съпруга си - куклен артист. Той обаче бил силно скептичен към възможностите на Ванга и не пожелал да влезе в къщата й.

 

Балерината Юлия пристъпила прага и още от вратата петричкият феномен отсякъл: „Кажи на онзи арменеца, дето седи на двора отвън, да си тръгне, щом не вярва в мен!” И майка ми си глътнала граматиката. Баща ми винаги имаше обяснение за тези неща. Според него майка ми е обяснила вътре, че има гадже арменец, който я чака навън и не иска да влезе. Те така правят врачките: събират предварително информация и после хоп-познават”. Е щеше да е много лесно, ако беше така. Баща ми в по-късните си години много е говорил за това и викаше: Абе, аз не го разбирам това, но не мога да го отрека. Сигурно има нещо. Да, сигурно има нещо. Аз например вярвам, че не сме сами във вселената. Вярвам в извънземни!”, пише Магърдич Халваджиян в автобиографията си „Без реклами”, която е сред бестселърите на книжния пазар.

През 2008 г. Маги продуцира предаването „Ясновидци” по Би Ти Ви, което събираше екстрасенси, които да разрешават различни казуси. Когато отсявали кой да влезе в него, част от тях дори заплашили Халваджиян с проклятие, ако не ги одобри за участие. От кандидатствалите общо около 100 души, до втори кръг са допуснати 50, от които са избрани и 10-те участници в шоуто. Най-младият ясновидец бе ученичка от Русе, която отпразнува 19-я си рожден ден седмица след като стана част от предаването, а най-възрастният бе 76-годишен мъж, който работи по метода на радиестезията. На пресконференцията за представянето на предаването от Би Ти Ви се застраховат, че няма как да намерят новата Ванга. „Не се съпоставя нищо с Ванга. Няма претенция да се намери новата Ванга. Работейки с английските консултанти знаем, че не бива зрителите да чакат подобно нещо”, казва тогава Ренета Викторова, зам.-програмен директор на телевизията по онова време.

Шоуто, чиито водещ е вече забравеният Николай Георгиев, става толкова популярно, че румънска телевизия кани Халваджиян и екипа му да направи същото предаване и в северната ни съседка. По онова време той вече има сериозен опит зад гърба си със снимането на клипове и предавания като „Море от любов” и „Сладко отмъщение”, а брат му Джуди продуцира „Господари на ефира”.

Малко след старта на „Сладко отмъщение” арменецът се запознава с Димитър Рачков, който се справя прекрасно с ролята на мутра. „Виждах го за първи път и ми направи силно впечатление. Въобще не приличаше на комик, играеше супер сериозно”, спомня си Халваджиян. По-късно Малин Кръстев трябва да напусне воденето на „Господарите” за месец, защото снима филм. Той предлага Рачков да го замести и Маги харесва воденето му и така започва възхода на актьора като телевизионер.

Продуцентът го кара да напусне Народния театър, където по онова време Митко е на щат и да се посвети изцяло на продукциите на фирмите на братята. Рачков остава плътно до Маги и днес, въпреки че след скандала между арменеца и Би Ти Ви първата частна телевизия предлага огромни възнаграждения на Митко и Мария Игнатова, за да останат на работа там.

Не така стоят нещата с Наталия Симеонова, която се разделя с арменеца, след като Би Ти Ви решава да спре „Море от любов” през 2011 година, което той продуцира. Съпругът на феята на любовта Денис Ризов вече прави „Търси се” за първата частна телевизия и получава предложение да създаде още две предавания, в едно от които водеща да е Наталия. Халваджиян приема тежко предателството, още повече, че освен приятели, със семейството на Ризов са и съседи в затворен комплекс в местността „Камбаните”. Наталия приема много драматично този факт.

„Приех го като предателство и сигурно не й проговорих 7-8 години. Заедно започнахме, заедно бяхме добри и заедно трябваше да се държим. Разбира се, след доста години си стиснахме ръцете и забравихме тази история”, пише Халваджиня в книгата си.

Другата драматична раздяла на Маги е с Васил Василев-Зуека. „Тъжно ми е за Зуека. Заболя ме не толкова това, че той си тръгна, защото аз знам неговите лични причини и ги оправдавам, но ме нарини начинът, по който го направи. Бе някак студено и хладно разделяне..Естествено, че го приех болезнено. Но вече ми минава, защото той е много добър човек”.

Майка му Юлия е Мис Бургас

Майката на Магърдич и Джуди е изключителна красавица. Ходи с дълга плитка до кръста, но е и майстор готвачка благодарение на майка си Елена. Когато с Бедрос отива на първото си море, той без нейно знание я записва на конкурса Мис Бургас. Без проблем плевенчанката го печели през 1964 г.

Снимали надпреварата за кинопрегледа и така цял Плевен разбрал, че тяхното момиче е взело короната. Лъснала лъжата обаче на майка му за пред родителите й, че не е с Бедрос на море. Бащата на продуцента бил приятел със съгражданина си Емил Димитров, когато Вили Казасян прави конкурса „Микрофонът е ваш” той е негов водещ за района. Пътува заедно с жена си по турнета и стана приятел с Паша Христова, Йорданка Христова и Георги Парцалев. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.