2500 души освирквали Графа

https://hotarena.net/lubopitno/2500-dushi-osvirkvali-grafa HotArena.net
2500 души освирквали Графа

2500 души освиркали Влади Ампов-Графа на сборен концерт, само като чули името на групата, с която тогава се изявявал. Той обаче не се поколебал да излезе на сцената да пее. В резултат изпълнителят на „Невидим“ успял да обърне войнственото настроение на публиката в бурни аплодисменти.

 

Случката е от началото на кариерата му. 46-годишният днес певец, който пак е сред треньорите в музикалното състезание „Гласът на България“, сподели историята в подкаста „Гласът зад кадър“, воден от Петя Дикова. Признанието му идва малко след друго не по-малко интересно такова в предаването на Би Ти Ви. „Учителят по физическо ми каза: „Ти си кръгла нула и нищо няма да стане от теб“, заяви Графа в „Гласът на България“, с което разсмя останалите треньори. „А ти виж какви бицари направи!“, подкачи го Мария Илиева. Когато Графа предложи левия си бицепс, за да се увери, колежката му продължи шегата, като се престори, че пари. „Страшни! Малки, но жилави!“, подхвърли Мария Илиева. Смехът бе толкова бурен, че почти не се чу уточнението на Графа, че „това са боксьорски бицари“.

Горещият път от бурно освиркване до бурни аплодисменти пък певецът изминал в рамките на четири песни, колкото изпълнил с групата, с която се изявявал в началото на кариерата си. 17-годишният тогава Влади Ампов и колегите му били поканени на участие в сборен рок концерт. До това се стигнало, след като вече повече от година младият певец и съмишлениците му изпълнявали рок парчета. Имали и авторски. Явно не са били достигнали до публиката на сборния концерт, в която имало само верни фенове на рока. И затова освиркванията им разтресли зала „Христо Ботев“, когато Графа и групата му били обявени. Иначе по това време певецът не бил известен и като Влади Балади, защото чак по-късно създал хитовите си балади. До преди рок групата, Графа се изявявал повече с „денс музика“, както обясни.

„Момчетата тръгнаха да си събират китарите“, сподели Влади Ампов за реакцията на колегите му от групата на сборния концерт в зала „Христо Ботев“. Те въобще не си и помислили да излязат на сцената, след като мощните освирквания ги застигнали. Графа обаче категорично заявил, че трябва да излязат и да представят „яката си програма“. Някак успял да ги убеди и излезли. В момента, в който се показали на сцената, публиката креснала в един глас срещу тях. Въпреки мощната негативна реакция, Графа и колегите му засвирили кавър на обичано рок парче. Пак имало викове на недоволство, но в края на парчето вече станали по-рехави. На второто парче се забелязвали смутени физиономия в публиката, а когато младежката група завършила третото – настанало мълчание в залата. След четвъртата песен, Графа и колегите му били изпратени с бурни аплодисменти. „Тази ситуация ми показа - значи всъщност не си толкова слаб, колкото си мислиш, а напротив – малко хора биха издържали, чисто психически... да се пържиш на този огън“, обобщи Графа.

В „Гласът на България“ певецът пък си припомни как, когато вече бил известен, в старанието си да му направи комплимент фен му казал: „Имаш млада душа в старо тяло!“.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.