Надрусани румънки се настанили в спалнята на Петър Дочев

https://hotarena.net/lubopitno/nadrusani-rumanki-se-nastanili-v-spalnyata-na-petar-dochev HotArena.net
Надрусани румънки се настанили в спалнята на Петър Дочев

Петър Дочев изплащал жилищен кредит с помощта на квартиранти. Актьорът и тв водещ пускал две от трите спални в апартамента си в сайт за краткосрочни наеми, за да покрива заема си. Наложило се, тъй като актьорът, който води с Деси Стоянова предаването „Преди обед” по Би Ти Ви, закупил просторния си апартамент в доста труден момент – малко преди да остане без работа и пандемията да връхлети.

 

Тогава Петър бил кадър на Младежки театър „Николай Бинев”, но преценил, че е най-добре да внесе промяна в професионалния си път. За лош късмет уцелил тъкмо периода, в който коронавирусът набирал скорост. Представите му, че бързо и лесно ще си намери ангажименти, вероятно са се разминали болезнено с реалността. Актьорът бил в доста сложна ситуация, тъй като освен да се издържа, се нуждаел от средства и да покрива внушителния кредит, който изтеглил за четиристайния си апартамент. Дочев изобщо не се шашнал, нито депресирал или отчаял. Даже не се притеснил. Актьорът приел ситуацията като предизвикателство – такива винаги посрещал смело, дори приветствал в живота си. Затова дори, когато нямал сигурни доходи и яснота какво ще прави, той си позволявал да отказва ангажименти, които не му допадали. Нагласата, че ще се справи, вероятно е помогнала, защото Петър Дочев наистина бързо намерил начин да осигури нужния си месечен бюджет.

Присъединил се към популярна платформа, в която собственици на апартаменти отдават имотите си или само стаи в тях под наем за кратък период, като в хотел. Скоро днешния тв водещ започнал да посреща квартиранти, които пренощували в двете свободни спални в жилището му. Освен че печелил добре и успявал да покрива разходите си, както и да изплаща кредита си, актьорът отчел и друг позитив, а именно запознанаството си с хора от различни краища на света. Много от тези срещи били доста цветни и запомнящи се, а с други пък се прераснали в приятелства, които продължават и днес. Петър Дочев имал гости от Япония, Холандия, Индия, Исландия, Сингапур, Румъния и други държави. Отдавал спалните в апартамента си под наем в продължение на 2-3 години, благодарение на което напреднал с изплащането на кредита си.

Тъкмо заради добрата доходност на начинанието си и обогатяването на житейския си опит покрай запознанството си с различни хора и тяхната култура, Петър Дочев се връща с умиление към този период. В него не липсвали обаче и кризисни ситуации. Веднъж актьорът имал двама афганистанци за квартиранти, които трябвало да пренощуват в апартамента му преди да продължат пътуването си. Когато се прибрал вечерта, младият хазяин ги заварил с дама. Веднага заподозрял, че е проститутка. Оказал се прав. Петър я подканил да си ходи, след което провел принципен разговор с афганистанските си гости за правилата.

При друго свое прибиране вечер пък, след актьорски ангажименти, водещият бил посрещнат от оглушутелна музика и линии кокаин на холната маса. Купонът бил устроен от две дами от Румъния, които междувременно се настанили в една от спалните в апартамента му. Петър Дочев прекъснал партито без скандали. В последвалия разговор с тях, той бил впечатлен от една от дамите и по-точно от артистичността й. Споделил й го, а месеци по-късно, когато Дочев вече бил водещ на „Преди обед” по Би Ти Ви, получил смс, в който въпросната дама му благодарила. Замислила се върху преценката му, че е родена актриса и в резултат се преквалифицирала и вече има първа роля в спектакъл.

Освен с отдаване под наем на спални от апартамента си, Петър Дочев закърпвал бюджета си и с инвестиции в акции. Актьорът открай време се интересува от финанси и възможностите за онлайн търговия. Не е на високо професионално ниво, по-скоро му е хоби, което се оказва задоволително доходоносно. Петър Дочев не предприема големи финансови рискове. Инвестира дългосрочно, като в повечето случаи се консултира с приятели, които са професионалисти в сферата

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.