Владимир Зомбори мечтае за малка сладкарница

https://hotarena.net/lubopitno/vladimir-zombori-mechtae-za-malka-sladkarnica HotArena.net
Владимир Зомбори мечтае за малка сладкарница

Владимир Зомбори, който е фаворит за победа в шоуто „Като две капки вода”, има несбъдната мечта, която не е свързана със сцената. Актьорът иска да отвори малка сладкарница, но засега идеята е само в главата му, а практическата реализация е оставил за по-късен етап.

 

 

Интересната фамилия на артиста има унгарски корени. Навремето прадядо му идва в България от Австро-Унгария като придворен сладкар на Цар Фердинанд. „Имал е три сладкарници в София. Баба ми по бащина линия бе наследила неговите умения - правеше от захар прозрачно като стъкло „тесто”, разстилаше го върху мраморна плоча и оформяше от него цветя. Баща ми също умее да готви. На мен все по-рядко ми остава време да го правя, въпреки че понякога си мечтая да имам малка сладкарница. Имаме и фамилна рецепта за яйчен крем за торта, какъвто не съм опитвал другаде. Прадядо ми е правел от „стъклената” захар и украса за елха. Представяте ли си колко е било хубаво за децата, когато се разваля украсата, да могат да я изядат?!”, споделял е Зомбори за кулинарните заложби на роднините си. Самият той също има такива, дори е участвал в предаването „Черешката на тортата”, където е демонстрирал уменията си в кухнята.

Лицето на Владимир е познато от редица български филми и сериали. Дебютира в „Миграцията на паламуда”, има роли във „Воевода”, „Дъвка за балончета”, „ В сърцето на машината”, „Пътят на честта”, „Мен не ме мислете”, „С река на сърцето”. Във филма „Игра на доверие” си партнира с една от най-добрите си приятелки - Луиза Григорова. 

Зомбори твърди, че не приема случайни предложения за работа. „Могат да отведат кариерата ти в недобра посока. Аз съм отхвърлял роли в сериали и театрални постановки. Дори родителите ми се чудят защо го правя. За да успееш в нашата професия, освен талант, трябва и късмет, и сила на характера”, убеден е актьорът.

В „Капките” Владимир демонстрира отлични гласови данни. Това не е случайно.

Музиката също е негова страст. Той изгрява на сцената на „X Фактор” през 2011 г. заедно с певицата Прея, която отпада от надпреварата преди него.

Артистът отива на кастинг за музикалното шоу точно след завършването си в НАТФИЗ. По това време го канят и в трупата на театър „Зад канала”, където работи и до днес. „Докато имах репетиции за „Х Фактор”, имах паралелни репетиции и на тетралната сцена”, връща лентата на спомените Зомбори. Макар че тогава е един от финалистите в отбора на Васко Василев, той изоставя пеенето, за да се посвети на актьорството.

„Музиката винаги съм я слагал на втори план, защото тя е повече за забавление, повече е екстровертна, а театърът се занимава с вътрешния свят на човека. Ще прозвучи клиширано, но всеки един от нас е искал да бъде нещо различно, да практикува различни професии. Един живот не стига за това, но на сцената е абсолютно възможно. Там в рамките на два часа можеш да бъде когото си поискаш”, разказвал е Зомбори за преимуществата на професията си.

Той се мести от Пловдив в София, за да следва актьорско майсторство в НАТФИЗ. Първоначално му е трудно, защото не харесва столицата, но постепенно свиква със средата. „Струваше ми се враждебно и много забързано, едва ли не опасно място. Но добре че взех това решение, може би воден от най-интересното нещо за мен тогава – да заживея сам някъде. Не съжалявам за секунда”, категоричен е екранният Филип от сериала „Вина”.

За колегите си от театър „Зад канала” той винаги се е изказвал положително. Твърди, че се подкрепят, радват се на успехите си и няма място за интриги помежду им. Половинката му Весела Бабинова също е част от трупата. Семейството има дъщеря Йоана на 3 години.

„Това, че с Весела сме колеги, има своите позитиви. Чувствителността ни към света е споделена, защото плуваме в едни и същи води, споделяме едни и същи страсти. Според мен така е много по-лесно”, разсъждава Владо.

Дълго време Бабинова и Зомбори са само приятели, но в един момент се поглеждат с други очи. Решават, че трябва да си дадат шанс за нещо по-сериозно. „Знаем се отдавна, така че не трябваше в началото на връзката да се опознаваме. Нямаше го периода, в който бягаш от себе си, за да се харесаш на другия. С нея много си помагаме и в професията. Парадоксалното е, че вярва в мен като актьор повече, отколкото аз си вярвам. Тя има много особена органика на сцената, верен подход към ролите и силен характер по отношение на работата си”, споделя звездата по адрес на жена си.

Чаровната актриса също се изказва ласкаво за благоверния си: „Винаги съм се чувствала много добре в компанията на Владо и ми е било хубаво да си прекарвам времето с него, дори когато бяхме само приятели”. Те много пъти са били заедно на сцената и пред камерата - последно в сериала „Мен не ме мислете”, където Бабинова има главна роля.

С днешна дата двамата се радват на дъщеричката си Йоана, която се появява на бял свят през 2020 г. Любопитна подробност е, че Весела и най-добрата й приятелка Луиза Григорова, на която дори е кума, раждат в един и същи ден - на 28 септември.

Владимир определя себе си като отдаден родител. Иска да възпита у детето си морални ценности, но не желае да се налага и не подкрепя свръх амбицията, която според него не води до нещо добро. Важно му е само наследницата му да спортува, защото движението е пряко свързано със здравето. Иначе вярва, че малката Йоана сама ще избере правилния път, по който да върви в бъдеще.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.