Би Ти Ви и Нова спират да снимат сериали, съкращават хора и предавания

https://hotarena.net/pod-pricel/bi-ti-vi-i-nova-spirat-da-snimat-seriali-sakrashtavat-hora-i-predavaniya HotArena.net
Би Ти Ви и Нова спират да  снимат сериали,  съкращават хора и предавания

 

Двете най-големи частни телевизии у нас – Би Ти Ви и Нова, са в истински ступор от промените в Закона за хазарта, които напълно забраняват рекламата на бетинг компании и казина. Изненадващото решение на депутатите, прието само за седмица без дебати и публично обсъждане, свари буквално по бели гащи шефовете на медиите. Оказва се, че и Би Ти Ви, и Нова ще загубят десетки милиони левове от промяната в закона, което ще се отрази и на програмата.

 

„В телевизията е страшно! Началниците заседават всеки ден часове наред, финансовите директори непрекъснато смятат някакви таблици с мрачни физиономии. Говори се, че ще има сериозни съкращения, както и редуциране на бюджетите. Възможно е много от по-скъпите предавания да не бъдат реализирани и изобщо да отпаднат”, разкрива пред „Уикенд” журналист от Би Ти Ви.

По неофициална информация, медийната група е получава по над 4 милиона лева всеки месец постъпления от реклама на хазартни компании, излъчвани основно в спортните канали. Това прави приход от близо 50 милиона лева годишно, който сега няма как да бъде наваксан. Затова най-вероятно още от есенния сезон ще бъдат спрени някои от по-скъпите предавания. Под въпрос е дори „Ергенът” догодина, нищо, че прави голям рейтинг.

В Нова телевизия също са притеснени. Телевизията получава по около 40 милиона лева годишно от реклами на хазарт и сега се чуди как да навакса загубите. Там също ще падат предавания, говори се и за съкращения в екипите на повечето продукции.

Със сигурност, нито Нова телевизия, нито Би Ти Ви ще снимат сериали тази есен. Всички проекти за продукции са били замразени. Дори най-евтиният сериал излиза над 1,5 милиона лева, така че медиите са решили да си спестят това сериозно перо. „Забравете за сериали, поне на този етап. През есента ще се излъчи само това, което е вече заснето. Не се предвижда нищо ново занапред”, коментира неофициално човек от Би Ти Ви.

 

1 Коментара

Габи

преди 1 седмица

Най-голяма част от времето в БТВ и Нова телевизия е заето от реклами. Зрителите са отвратени и за това все по-малко гледат тези телевизии. Ако има допитване то ще преобладават желанията за намаляване и ограничаване на рекламите.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.