Васко Кръпката ГНЕВЕН: Чалгата уби човещината у нас!

https://hotarena.net/pod-pricel/vasko-krapkata-gneven-chalgata-ubi-choveshtinata-u-nas HotArena.net
Васко Кръпката ГНЕВЕН:  Чалгата уби човещината у нас!

Попфолкът се превърна в институция, бесен е музикантът

"Чалгата уби човещината у нас!"

Това заяви емблематичният рокаджия Васил Георгиев, известен на всички като Васко Кръпката. Музикантът е побеснял покрай факта, че ще има цяла спортна арена за фолкизпълнителя Тони Стораро. Изпълнителят подготвя мегаконцерт с изявата на много свои колеги.

"Тук чалгарите все още са на почит и им се предлагат чудни условия, щото пълнели зали и арени и това било бизнес... не това не бива да е оправдание!!! Защото и продажбата на дрога на малолетни е добър бизнес, ама убива.... е чалгата уби човещината у нас!", обясни Кръпката с недоволство.

Звездата на блуса сподели своите притеснения, че в България чалгата се е институционализирала. "Проблемът е, че при нас мутрите с мръсните пари от проституция, наркотици и пр. черни сделки, с ченгета и среднодеведесетарски бухалкаджии направиха чалгата ИНСТИТУЦИЯ!", ядосан е фронтменът и допълва: "Да, бай Рашо можеше и на Янка Рупкина да се радва, и на Валя Балканска... но го потопиха в помията на долнопробно окрадена от най-ниско ниво сръбски турбофолк, елементарни цигански и изобщо ориенталски извивки, с просташки послания и директни мръснишки натяквания. А какви чудесни цигански музиканти останаха без хляб с тия силиконки, дето пеят на плейбек". Блусарят иска да подчертае, че въпреки омразата си към попфолка той уважава музиката на ромското малцинство за разлика.

Концертът на Тони Стораро доведе до гнева на Васко

Според гласа на деведесетарския бунт масовото популяризиране на чалгията е довело и до разрив в обществото и политиката. "Гуруто на чалгата, онзи безочлив, арогантен бръснатоглав комплексар, заел мястото в най-гледаното телевизионно време, благодарение на ченгетата влезе със замах в политиката и дори беше първа политическа сила по едно време", споменава Кръпката за не кой друг, а Слави Трифонов. "Не е ли чалгата виновна за това, че голяма част от българите станаха арогантни... маса политици от толкова долно ниво и липса на грам интелект, децата, отрупани с лъскавини, неизлизащи от скъпите си телефони, момиченца на 12-13 години, непризнаващи ни срам, ни свян, изглеждащи като проститутки, момчетата като "батки" кой от кой по-нахакан и напорист....", отчаян е рокаджията.

Въпреки че според Кръпката чалгата е причинила огромна деградация на България, той смята, че нещата в нашата държава са тръгнали в добра посока: "Не мога да си изкривя душата обаче и да не отбележа, че след това Столична община започна да се старае да отбягва такива събития, а да подпомага множество културни фестивали, ама наистина в София последните години преливаше от култура".

Това, което най-много засяга опитния музикант, е, че в нашите съседки - Сърбия, Гърция, Румъния, техният аналог на чалгата не е с толкова силно присъствие, за разлика от у нас. "Турбофолкът в Сърбия е супер популярен, НО НЕ Е ИНСТИТУЦИЯ! В "Арена Белград" не се случват такива концерти... някак не е престижно за уважаващи себе си хора, занимаващи се с организация на концертна дейност. В Сърбия имат мноооого друга музика, която е по всички престижни места и медии и само един-два канала и радиа с чалгия", сподели Георгиев.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.