Защо най-голямата модна агенция в България „Джей Моделс” се закри?

18 Февруари 2013, 13:19


Няма хляб в тази дейност. Това е основната причина една от най-големите модни и рекламни агенции в страната „Джей Моделс“ да бъде закрита. Преди 2007 година, когато кризата бавно започна да нахлува у нас, в модната индустрия имаше много възможности, но след стагнацията оцеляването в този бизнес стана немислимо, разказват запознати.

 

В това се уверяват и от „Джей Моделс“. Макар че бяха сред най-влиятелните модни агенции, с едни от най-известните модели, световната финансова криза им удари силен шамар.

 

Решението на агенцията да обяви ликвидация идва като гръм от ясно небе на останалите фирми в бранша. „Джей Моделс“ е сред най-успелите модни агенции по онова време, държи правата за повечето международни конкурси за красота и е предпочитана агенция от модели и манекенки. Тогава обаче кризата нахлува с бясна скорост в страната и удря по всички браншове, включително и модния.

 

Големите рекламни фирми започват да изпитват затруднения да плащат на по-малките, повличат след себе си и тях. Постепенно хонорарите на моделите падат двойно, дори тройно. Фотографите все по-трудно успяват да се вредят по модни събития, рекламните кампании в цялата страна падат до 70%, което е направо убийство за бранша.

 

Повечето модни агенции успяват да се задържат на повърхността с цената на много лишения, но „Джей Моделс“ е първата, която осъзнава суровата действителност и решава да се оттегли.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени