Бившата депутатка и експерт по хранене Петя Раева: Влюбвала съм се няколко пъти, но обикнах само един мъж

2175
15 Октомври 2017, 11:24


Петя Раева е политик, народен представител от парламентарната група на ДПС в 41-то и 42-то Народно събрание. Огромна популярност бившата депутатка придобива с книгата си „Радостта от храненето – бърз наръчник за отслабване”, която претърпя 5 тиража. Благодарение на хранителния режим, който сама разработва, Петя успява да свали 35 килограма. Колегите й са толкова впечатлени от резултата, че я канят за техен консултант по хранене. Резултатите са невероятни.

Петя Раева е завършила право в Пловдивския университет, а след това преминава и обучение по програма „Кохран” към Департамента по земеделие в САЩ. Родена е на 6 октомври 1976 година и е сред малкото жени, които не крият възрастта си.

Ето какво споделя Петя Раева в интервю за "Уикенд".

- Какво си пожелахте навръх рождения си ден?

- Пожелах си много сакрално нещо, което ще запазя за себе си. Не съм го казала на никой и няма да го направя. Такъв навик имам. Духнах свещите на тортата около 5 сутринта в компанията на сина ми и моята сестра, макар че в заведението имаше 150 гости. Пожелах си и клишираното, но много важно здраве. Ще ми се всичките ми начинания да са успешни, а аз да благоденствам.

-  Каква бе изминалата година за вас в личен и в професионален план?

- Изключително трудна. Може би 2017-а ми беше една от най-трудните в живота, но пък постигнах невероятни успехи – успях да си разработя и двата ресторанта, бизнесът с добавките за отслабване тръгна перфектно, успях дори да се явя на избори. Е, не успях да стана депутат – такава е повелята на избирателя, въпреки че според мен направих добра кампания. Изпратих динамична година, която бе много приятна от емоционална гледна точка. В същото време ми беше и трудно, заради динамиката на събитията – тя не позволява на човек да се съсредоточи в най-важните си неща. Мисля че успях, доволна съм от себе си.

- Имате ли незабравим рожден ден? 

- Всеки следващ рожден ден е незабравим. Миналата година станах на 40. Не празнувах юбилея заради поверията, че не бива да се отбелязва. Но тази година веселбата беше двойна. Станах на 41 години. Купонът мина весело, защото дойдоха почти всички поканени, с малки изключения на приятели, които бяха в чужбина. Въпреки това ми изпратиха цветя. Най-готиното беше, че ми подариха един апарат-полароид за моментни снимки. Снимахме се в различни варианти, станаха превъзходни фотоси, които раздавах на  гостите си.

- Какво е отношението ви към подаръците?

- На най-близките си хора винаги казвам какво искам. Получавам много подаръци. Тази година сестра ми ме изненада с калъф за мобилния телефон. Радвам се и на една гривна от розов кврац, ръчна изработка – подариха ми я синът ми и неговата приятелка. Към гривната има и пеперуда, което не е случайно. Много харесвам пеперудите, не само защото са красиви. Те са символ на свобода и не само. Пеперудите са свободни, волни, правят каквото искат през живота си. В същото време са изключително крехки създания. Ако докоснем само едното им крилце, няма да могат да летят. Пеперудите са лесно раними, но както са чувствителни, така могат и да предизвикат торнадо. Всички сме чували за ефекта на пеперудата и неговата сила. Започне ли да пърха с крила – може да отекне чак в другия край на земното кълбо. Може би пеперудата олицетворява моята душевност. Радвам се и на червено портмоне, оформено по правилата на фън шуй за привличане на благоденствие. Близки приятели ме зарадваха с прекрасни бижута.

- Кой е най-хубавият и най-лошият момент в живота ви?

- Когато съм с хората, които обичам, винаги е хубав момент. Живея с надеждата, че и те ме обичат. Много щастлива съм се чувствала в Картаген. За мен Ханибал е изключителна личност. Отчасти по характер приличам на него. Сега искам да посетя Флоренция заради Микеланджело и Леонардо да Винчи, в които съм влюбена. Лоши моменти съм преживявала много, но понеже съм позитивен човек, даже не искам да говоря за тях. Много лоши са моментите, в които човек, когото обичам, страда. Самата аз съм склонна към страдание, но това не е най-лошия момент. По-лошо от това да страдам аз е, когато съпреживявам болката на близки. Проявявам огромна емпатия към хората, които обичам и живея с тяхната болка. Преживявам я с всичките си сетива.

-
Притеснявате ли се от старостта?

- Не, напротив. Аз се гордея, че съм на 41 години. Мога да се сбръчкам, да направя физиономия на лицето и да видите, че не съм си била ботокс. Имам една бръчка около устата, която я наричам „бръчка на щастието”. И понеже често се усмихвам, тази бръчка се превърна в трапчинка на едната буза. Хич не ме притесняват бръчките. Във всеки човек бушуват размисли и страсти, всеки изпитва щастие и болка на всяка една възраст. Но така се израства, така се става истински човек. Мисля, че визията винаги отговаря на човешките преживявания. Аз съм щастлива с много неща. Примерно с това, че родих сина си на 20 години и в момента той е прекрасен млад и умен мъж. Обикновено приятелите казват: „Защо не съм на 20, но със сегашния акъл?”. Е, аз не съм на тяхното мнение. Лудостите, които сътворих на 20, с този акъл на 40 нямаше как да сътворя. Животът ми нямаше да е този, които е в момента. Така че не съжалявам за нищо, както пееше Едит Пиаф.

- Как виждате себе си след 10 години?

- Много ми се ще да имам още една трапчинка и на дясната си буза, която да е следствие на усмивките ми. Ще съм на 51 – витална, усмихната. За внуци не мисля, защото това ще са решенията на моя син. Оставила съм го да ръководи живота си и аз не му се бъркам. В момента е втори курс, следва право в Софийския университет. Мисля, че едно от предимствата на отношенията със сина ми е това, че не проектирам неговия живот. Нарича ме „майка ми”. Ако ми каже: „Майка ми, имам нужда от помощ”, аз му я давам. Не ми ли каже – не правя нищо. Бих искала и много да пътувам, да опознавам светове и хора. Надявам се да продължа да работя и върху хранителните си добавки, да съм полезна на хората, които имат проблем с теглото си, защото знам какъв ужас е това. Аз самата успях да отслабна с 35 килограма преди 8 години и до този момент не съм върнала нито грам. Позволих си да опиша методологията си и да създам продукта „Грийн лайн”, който помага на хората да редуцират теглото си. Хиляди хора са доволни, което много ме радва.

- Има ли депутати, отслабнали с вашата добавка?

- Да, поне петима са, но не знам дали е коректно да им обявявам имената, без да съм ги питала. В хранителните ми добавки има люти чушки, които засилват метаболизма, загряват тялото и топят мазнини. Доста народни представители са на моя хранителен режим. Ако сумирам свалените килограми от всеки, ще се окаже, че общо към един тон мазнини са свалили. Най-известната ми пациентка е Ивана. Много си я обичам, защото е изключително позитивна и талантлива. Тя свали 15 килограма с „Грийн лайн”. Казвам го, защото самата тя си го разказва. 

- Вярвате ли в любовта или сте от хората, които смятат, че тя съществува само в книгите, филмите?

- Любовта е имагинерно понятие. Човек се влюбва, в мозъка протичат химически процеси – това трае около година. След което или заобичваш човека или не го заобичваш. Няколко пъти през живота си бях влюбена, но успях да обикна само един мъж. Все още си го обичам. За съжаление другите, като ми мина влюбването, не заобичах. Но според Бегбеде любовта трае 3 години. Темата за любовта е сложна... Не мисля, че нито един духовно развит и интелигентен човек не е намерил истинската любов. Моето понятие за любовта, която сама съм си създала като мото е: „Единствената възможна любов е невъзможната”. Иначе изпадаш в битовизми, които ти пречат да живееш с даден човек. Но има и хора, които обичайки те, сами те тикат в ръцете на други, защото те тероризират. Това са наблюденията ми. Имам приятелки, буквално тероризирани от мъжете си. Така момичетата отидоха при други мъже, които бяха по-богати и можеха да се грижат за тях. Какво да се направи – има мъже и в такава роля... /смее се – б.а./

- Предопределена ли е съдбата на всеки един от нас? Усещала ли сте намесата й?

- Много пъти съм усещала намесата й. Вярвам в кармата, в предишни животи. Неминуемо съм изкупвала грехове към някои хора. Срещам лица, свързани с миналите ми животи. Усещам, че сега съм тук, за да чистя карма, грехове. Трябва да ви кажа, че като видя един човек и разбирам дали е от миналите животи или от сега. За 41 години съм се запознала с доста хора от минали прераждания. Като срещна такъв, знам, че или имам нещо да му давам, или да изкупуваме нещо заедно. Уча се да разчитам знаците на съдбата. Миналата година си дадох няколко обещания. Едно от тях беше да изживея безусловната си любов на Земята, без значение дали ще имам ответна реакция от човека.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени