Йоско седна в инвалиден стол

995
15 Септември 2017, 10:43Проблеми с краката принудиха Йосиф Сърчаджиев да седне в инвалидна количка. Култовият актьор има здравословни затруднена, заради което се принуди да седне в инвалиден стол, научи HotArena.


72-годишния артист е забелязан във ВМА преди дни, където е излязъл с инвалидна количка под вещото ръководство на жена си.

Бях на прегледи, защото имам проблеми с коленете. Ще се оправя, имам много, много работа и няма накъде”, споделя актьорът.


Той бе придружаван от любимата си Райна Томова, която се превърна в негов личен асистент.


Малко повече от година Йосиф тича по ортопеди и рехабилитатори, защото проблемите след инсулта му не са малко.


„Трябва постоянно да стимулирам мускулите си, всичко е много скъпо и затова се притеснявам дали ще мога да си го позволя. Ето на Кирково карах колело, гледам и много да вървя, но това не е достатъчно”, споделя още Сърчаджиев.


Актьорът признава, че злополучната среща с ромска банда не е допринесла за възстановяването му. Стресът, който преживя тогава още го мъчи, но се опитва да го превъзмогне, пише "България днес".


„Предстоят ми нови изследвания, нови лекарства, скенери, но мисля, че ще се оправя”, казва още Йосиф Сърчаджиев.


Той е активен в работата си и за последната година той режисира няколко постановки, а игра в цели пет. Това, което продължава да го тегли напред е инатът му. И желанието да върви към живота.

„Иначе отивам към другия свят. И заради близките хора около мен гледам да се държа — жена ми и децата, които са моята патерица”, додаде още той.


Дори на инсулта актьорът не гледа със страх. „Спечелих онова чувство на радост, че смъртта не е опасна. Не ме плаши”, каза Йоско, който обеща скоро да се качи отново на сцената.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени