Митовски дължи пари на носител на Оскар, той се измъкна: Димитър Гочев е продуцент на филма, не аз (Подробности)

1242
27 Април 2018, 10:25


Режисьорът Димитър Митовски дължи пари на носителя на „Оскар“ Жан-Клод Карнер, научи HotArena.

 

 

Това обяви френският писател, който е част от сценарния екип на българския филм „Досието Петров“ на режисьора Георги Балабанов. Писмото му е адресирано до министъра на културата Боил Банов и в него 86-годишният творец казва, че за пръв път става жертва на „мошеническа операция“.

 

 

Френското сдружение за авторски права SACD се опита няколко пъти от 2013 г. насам да се свърже с продуцента Димитър Гочев, за да разреши този проблем, но той остава неоткриваем. От българската преса научихме, че „Камера“ ООД има сериозни финансови затруднения и че продуцентът Димитър Гочев страда от психически проблеми.

 

 

По тази причина неговият съдружник Димитър Митовски се зае да разреши проблема и да плати на сценаристите дължимите суми заедно с парите от последната вноска от финансирането на филма от „Евроимаж“, които трябваше да пристигнат в първата част на 2017-а.“, пише в писмото си Кариер, цитира „Телеграф“.

 

 

Те не пристигнали и през втората част на годината и французина отново изпратил запитване – отговорът е да търси Гочев и повече няма вест от продуцентите. Спрели да отговарят и на телефонните обаждания, и на имейлите.

 

 

Очевидно за тях въпросът е приключил, след като са прибрали европейските пари“, тъжно заключи Жан-Клод.

 

 

Телеграф“ потърси за коментар Митовски, а той заключи: „Съжалявам за създалата се ситуация с Жан-Клод Кариер и въпреки че нямам нищо общо с нея, се опитвам да съдействам за нейното разрешаване. „Камера Ентъртеймънт“, на която съм едноличен собственик, няма финансови задължения към проекта „Досието Петров“. Продуцент на филма е Димитър Гочев чрез фирмата „Камера“ ООД, на която той е управител и като такъв е единственият, който е сключвал всички договори и е отговарял за тяхното изпълнение и плащане. Моето име дори не присъства в кредитите на „Досието Петров“, никога не съм се срещал с г-н Кариер и не съм се запознавал с него“, каза Митовски.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Гочев наистина има проблеми... А синът му Радослав е много закъсал с наркотиците !
преди 9 месеца
0
Радослав се хвана с Мона-неуспешна певица,неуспешна актриса,неуспешна влогърка едно време само от време на време припечелваше някой лев като лягаше с дъртаци за пари...И тя като Радослав има много проблеми с наркотиците как бащата да не полудее...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени