Странните псевдоними във фолка: Азис е бил първо Крез, Димана – Димитричка, Милко Калайджиев – Михаил, Сашка Васева – Александра + ОЩЕ

2500
08 Декември 2017, 15:51


Повечето от фолк певците пробиват с талант и артистизъм, но и с подходящото артистично име. Продуцентите във веселия жанр са на мнение, че Ивана звучи по-внушително от Ваня Калудова, а Преслава е по-царствено от Петя Колева. Псевдонимът е съществена част от образа на един изпълнител и измислянето му отнема немалко време, узна HotArena.

 

Най-любопитна е историята на Азис, който е кръстен с особено популярното Васил заради големия цигански празник Банго Васил. Когато започва да пее, той първоначално се представя като Крез. Баба му, която е известна гадателка, сънува лош сън и го предупреждава да си смени псевдонима. Певецът отказва и скоро след това си чупи крака на две места.

 

Поразен от пророчеството, той се прекръстил на Азис на свой любим герой от турски сериал.

 

А най-фрапантният случай е с поп фолк певицата Димана. Истинското й име е Димитричка Костова. От години се бъзикат на неин гръб, че точно нейното артистично име е отнело доста дълго време да бъде измислено. Впоследствие изпълнителката се прекръсти кръщелното си име с псевдонима, пише „Галерия“.

 

Истинското име на Джена е Десислава, но понеже не си го харесва, пайнеркта е последвала примера на Димана и се е прекръстила и по документи.

 

Глория, Галена и Кали са адашки – Галина. На Гло псевдонимът й е измислен от бившия й мъж Илия Загоров, Салви измисля „Кали“, а Митко Пайнера лепва на третата Галка – Галена.

 

Емануела и Андреа по паспорт са Емилия и Теодора,‘ Бони – Бонка, Алисия – Ася Дойчева, Есил Дюран – Исмигюл Наим, Сашка Васева – Александра Асенова – Бакърджиева, Траяна – Теодора Маринова, Мира – Станимира Костова, Тони Стораро – Тунчер Фикрет Али, Борис Дали – Борислав Делибалтов, Милко – Михаил Попйорданов Калайджиев, Кондьо – Кондьо е и по лична карта.

 


Големи намаления на качествени дамски стоки! Вижте в WomanShopКоментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени