102 килограма отслабна Росен за година!

30 Март 2022, 11:19


102 килограма свали само за една година певецът Росен Янчев от Дупница. 28-годишното момче преборва себе си и проявява силна воля, след като животът му е застрашен от наднорменото тегло. Резултатите, които успява да постигне, са повече от смайващи. Дупничанинът стига до страшните 208 килограма, след като изпада в тежка депресия. В началото на миналата година баща му Йордан получава масивен инфаркт навръх имения си ден и си отива от този свят. Росен не може да превъзмогне трагедията и започва да се храни повече от обикновено, развива инсулинова резистентност (състояние, при което клетките не разпознават добре инсулина - б.а.), изпада в тежка депресия и получава паникатаки. Килограмите започват да се трупат бързо, подигравките по негов адрес не спират и Росен изпада в още по-голяма дупка.

 

Янчев се чувства прекрасно в новата си кожа

Янчев се чувства прекрасно в новата си кожа

 

"Когато накарах майка ми да ми обуе чорапите и обувките, за да отида на работа, осъзнах, че съм ударил дъното. Казах си: Край! В този момент всичко приключва и аз започвам наново. Ако трябва, ще падна 100 пъти, но пак ще се изправя", споделя емоционално пред "България Днес" музикантът.

Така Росен взима тежкото решение да замине за Турция и там да се подложи на гастректомия (оперативно отстраняване на 80% от стомаха - б.а.).

 

Музикантът се движи трудно, преди да отслабне

Музикантът се движи трудно, преди да отслабне

 

"Историята е доста интересна, тъй като аз работя и като здравен медиатор. Занимаваме се със здравен туризъм, водя хора на лечение в Турция. Карали са ме много пъти да легна на операционната маса, но никога не съм се престрашавал. В крайна сметка операцията мина много добре, на втория час вече си бях стъпил на крака", разказва Росен.

 

Росен изгрява в музикални предавания

Росен изгрява в музикални предавания

 

След интервенцията музикантът се подлага на специален хранителен режим. В началото му е изключително трудно, тъй като начинът му на хранене е коренно различен от досегашния. Първите две седмици Росен приема само течна храна. Трябва да пие на малки глътки, за да се предотвратят усложнения от течове в стомаха. Разрешени са му само топли напитки, без захар. Макар, че е свикнал да си угажда до този момент, борбеното момче стиска зъби и спазва стриктно предписанията на специалистите. Две седмици по-късно вече започва да се захранва с каши. В този момент стомахът започва да расте наново и на Росен му е забранено да смесва храната и напитките, за да не се стигне до усложнения. Захранвайки се, момчето започва да усеща сила в себе си. Разходките и разговорите с близките му дават кураж да продължи напред. Така година по-късно усилията му се отблагодаряват - той е свалил половината от теглото си. Днес се храни като всички останали хора, но в по-малки количества. До края на живота си ще приема витамини и минерали, за да не се върнат като бумеранг килограмите от миналото.

"Много съм щастлив! Чувствам се отлично в новата си кожа. Дори отказах цигарите благодарение на тази операция. По-хубава инвестиция не съм правил никога", вълнува се борбеното момче.

Трънливият път, който Росен минава, го подтиква да подаде ръка на хора със сходни проблеми. Младият мъж смята да основе сдружение в помощ на хора с хранителни разстройства.

"Никой не ни помага, никой не го е грижа за нас. Всеки казва, че плюскаме и че щом ядем толкова много, значи сме добре. А това не е така. Искам да помогна на колкото се може повече хора. Изборът, който направих, и решението, което взех, беше най-доброто нещо, което съм правил някога за себе си. Проблемът с емоционалното хранене е много голям и масово не смеят да говорят за това. Хората ги е страх да отидат на психолог", допълва Янчев.

Той вече се е консултирал с адвокат и е готов да задвижи нещата. Ще помага не само на хора с наднормено тегло, но и на анорексици. Това далеч не е първото благородно дело, което дупничанинът прави. От години той организира благотворителни кампании и помага на болни хора в борбата за живота им. Междувременно Росен се занимава и с музика. Пее от 7-годишен. Завършва Югозападния университет "Неофит Рилски" във Факултета по изкуствата, профил поп и джаз пеене, в майсторския клас на артиста Орлин Горанов.

"Тези 4 години, в които учих при него, ми дадоха изключително много. Никога няма да забравя думите му: "Аз не искам от теб да пееш. Искам да вкараш душата си, да се съблечеш пред хората", спомня си певецът. Днес работи по нов проект заедно с Артур Надосян, композитор и аранжор със собствен различен почерк, който направи последни песни на Лили Иванова. "Много се вълнуван. Това, че отслабнах много, ме мотивира и съм готов за много нови проекти", завършва Росен.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени