5 години след инцидента в „Къртицата” Ивайла Бакалова остава куца

6522
05 Май 2019, 15:02


„Мис България” от 2001 г. Ивайла Бакалова повече никога няма да може да ходи нормално. Преди 5 години известната манекенка пострада тежко по време на една от мисиите в „Къртицата”. Заради травмата се наложи да напусне играта и да се прости с битката за голямата награда. Това обаче се оказа най-малката беда за нея, дочу HotArena.

Потрошената брюнетка прекара на легло 3 месеца, тъй като травмата на крака й направо го бе раздробила на три места. Запознати с тежестта на сакатлъка й разкриха, че от време на време болките й се проявявали и при по-продължително натоварване започвала да накуцва леко. Заради дълбоките белези от шевове по коляното, красавицата избягвала да носи къси рокли и поли, и подновила гардероба си.
„Много хора не успяват никога да се избавят от този недостатък, заради преживения стрес. Те просто не се чувстват сигурни в пострадалия крак и дори си въобразяват, че той продължава да ги боли”, разкриват специалисти в областта на травматологията. Тежкият за миската момент сгтана причина за сдобряването на Ивайла с баща й. Бившият гръден хирург д-р Божидар Бакалов, който е баща на двете най-известни близначки у нас – Ивайла и Божидара, не само, че не си говореха, но и се съдеха с татко си за негов наследствен апартамент във варненския кв. „Чайка”. След злополуката д-р Бакалов преглътнал егото си и за първи път от десетилетие насам потърсил Ивайла, за да й даде медицински съвет, притеснен за състоянието й. Така неусетно двамата затопли отношенията си.

Инцидентът с Бакалова се случи по време на поредното изпитание за участниците в „Къртицата”. Продуцентският екип, както винаги, предварително изпробвал терена с тест участници, които се справили без проблем. Всички обаче единодушно обявили, че това е най-тежката задача, която някога е имало в този тип шоу. Част от изпитанието била риалити звездите да се изстрелят с катапулт и да бъдат уловени в мрежа. Първи опит направи актьорът Александър Сано, който се измъкна от мрежата без наранявания. Това даде увереност на продуцентите, че останалите участници също ще се справят. След него най-безстрашна се оказа Ивайла. Веднага щом се озова в мрежата, Бакалова се оплете в нея. Силният камшичен удар на въжето стана причина миската да получи тежка полифрагментна фрактура. Краката на Ивайла не можеха да се освободят и в крайна сметка хъсът й изигра лоша шега. Бакалова увисна с главата надолу, при което получи травмите си. След като я извадиха от мрежата, тя сподели, че е усетила ужасно изпукване. Дори част от съотборниците й и екипът, които се намирали наблизо, също успели да чуят пукота на костите й. Това изправило косите на продуцентите Иван и Андрей, които минути по-късно разбрали, че Ивайла не само, че не може да продължи в състезанието, но и трябва веднага да постъпи в болница. Тежката мисия пък бе преустановена за всички участници.

Контузията на Ивайла я изкара не само от играта, но и от активния живот в следващите месеци. Лекарските прегледи установили, че миската има 3 фрактури на единия крак, както и подметната капачка на коляното. Другият крайник на манекенката се бе разминал само с нараняване на глезена. Болката от преживяното обаче била нетърпима. Веднага след инцидента Ивайла бе приета по спешност в болница, за да й бъде направена операция. Eдва в лечебното заведение миската за пръв път научила колко е тежка диагнозата й. Първоначално претърпяла две интервенции, хирурзите скрепили натрошените кости с титаниев пирон, който по-късно махнали. Опасенията им, че никога няма да може да се възстанови напълно, обаче останали, пише "Уикенд".
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Victor
Преди 1 година
0
Това е идеала ми за жена. Умна, красива и естествена. ... злобата в България е национален спорт . Тъжно ,но факт
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Груьо
Преди 1 година
-1
Гладни и алчни за пари. Наяда нямат.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени