5 съвета за спокоен дом

568
27 Април 2021, 17:23


Строителната площадка в съседство, оживената улица на една пресечка, музика във всички магазини и смартфонът в джоба Ви, който се забелязва по време на разговори и съобщения.

5 съвета за спокоен дом


Строителната площадка в съседство, оживената улица на една пресечка, музика във всички магазини и смартфонът в джоба ви, който се забелязва по време на разговори и съобщения - това са само някои от многото източници на шум в нашето ежедневие. Забелязах: Постоянното ниво на шум ме стресира и в дългосрочен план може дори да навреди на здравето ми. Вие го виждате по същия начин: Почти една четвърт (23 процента) от жителите на града, анкетирани от Форса от наше име, заявиха, че са обезпокоени от шума, който прониква в апартамента отвън през отворените прозорци. Защото в нашия собствен дом, по-специално, искаме преди всичко едно: да намерим спокойствие и релакс. С нашите пет прости съвета за повече спокойствие и тишина във Вашия хол, за допълнителна информация можете да посетите уебсайта. Perfect Acoustic е компания, специализирана в това https://perfectacoustic.dk/

Правилната вентилация осигурява спокойствие и тишина


Повечето шумове влизат в нашите къщи и апартаменти през отворените прозорци. Независимо дали става въпрос за косачката на съседа или пронизващия клаксон на преминаващите камиони: 16 процента от всички респонденти и дори 23 процента от жителите на града са обезпокоени от шума, който се чува при проветряване на стаята. Ето защо това, което звучи банално, е един от най-важните съвети за повече спокойствие и тишина в собствените ви четири стени: затворете прозорците! Поне във времето, когато във Вашия район е особено силно. Не е нужно да правите без чист въздух, ако инсталирате контролирана вентилация на жилищното пространство. Между другото, това също е лесно възможно с ремонти. Вентилационната система е безшумна в сравнение с шума отвън - сешоарът е силен от друга страна. Чувство за добро плюс: Дори замърсителите остават навън, за което особено жителите на големите градове се ядосват.Текстилът потиска звука


Големите, гладки повърхности и оголените стени отразяват звука, който след това може да бъде усилен. Дори умерено силните шумове могат да се превърнат в истински убиец на нерви! Моят съвет: планирайте достатъчно текстил, когато настройвате. Уютно е и заглушава звука. Каквото ви харесва, е позволено - завеси, килими и мека мебел внасят повече спокойствие във вашия дом и по този начин предпазват ушите на жителите и съседите. Определено трябва да използвате пухкав килим като шумозаглушител, особено в детската стая. Разделителите на помещенията също пречат на шумовете в истинския смисъл на думата. Можете да прочетете няколко полезни съвета по въпроса за „настройването“ тук.


Някои звукопоглъщащи материали:


Ако можем да използваме акустични панели по стените, звукопоглъщащи панели. Препоръчително е да поставите акустична или звукова подложка на пода. Не забравяйте да поставите акустични или звукопоглъщащи завеси пред прозорците.
Тихите домакински уреди лесно се чуват
Добрата новина предварително: Съдомиялни машини, миксери и други подобни станаха значително по-тихи в наши дни. За повече спокойствие и тишина във Вашите собствени четири стени си струва постепенно да купувате ново оборудване. Тъй като не искате незабавно да подменяте функционалните си устройства, има прост трик за намаляване на шума: Просто поставете гумена подложка под стари перални машини и други подобни, това ще успокои вибрациите. Между другото, това работи и с други мебели - филцовите подложки под стола и краката на масата предотвратяват неприятните шумове от надраскване. Големите технически устройства като нагреватели също причиняват шум при работа, но те почти не се чуват при съвременните устройства. Термичните помпи Kermi x-change могат да бъдат намерени например в градината или котелното помещение и са особено икономични и екологични Изключително тихи: Те имат шумозаглушаване и вибрации, нощно забавяне и допълнителен, индивидуално регулируем режим на шепот, който осигурява спокойствие и тишина през уикенда и спестява проблеми със съседите.


С положителни шумове срещу шума


Някои източници на шум просто не могат да бъдат изключени напълно. Например, ако главната улица минава пред къщата, шумоленето на трафика никога няма да спре. Всеки, който се дразни от това, може да противодейства на това с положителни звуци и да се успокои: Записите на пращене на камина или шум от дъжд на прозореца могат да помогнат за блокиране на неприятния шум. По-малко известна, но ефективна помощ срещу шума е така нареченият бял шум. Шумът се възприема субективно като по-малко силен и досаден, когато е покрит с бял шум. След като мозъкът свикне, вече не можете да чувате обезпокоителни звуци.

Преоборудване на изолация: шум навън, тихо


Всеки, който строи или модернизира, може да обяви война на шума от нулата. Защото, разбира се, по-големите мерки също имат решаващ принос за повече мир в дома. Всеки, който предприема ремонтни дейности, може да постигне много със звукоизолирани прозорци, изолация на стени, шумоизолация на крака и други подобни. Между другото, звукопоглъщащите панели, които могат да бъдат закупени в железарските магазини и прикрепени под тавана, също са подходящи за преоборудване. Вече сме обобщили няколко съвета по темата „обновяване“ за вас в предишни публикации.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени