80-годишната Валя Балканска: Чакам извънземните да ме поканят на среща

26 Май 2022, 10:28


"Дано извънземна цивилизация да е чула песента ми. Ако това се случи, ще бъда най-щастливата жена в света. Повече от 40 години "Излел е Дельо хайдутин“ пътува из космоса, така че е напълно възможно това да се е случило.“

Това заяви пред „България Днес“ космическата певица Валя Балканска. Изказването е по повод появилата се преди дни информация, че космическия кораб Вояджър-1 изпраща мистериозни сигнали.

 През 1977 година песента „Излел е Дельо хайдутин“ е включена в златната плоча на американските космически апарати Вояджър-1 и Вояджър-2 като музикално послание от земята към далечния Космос. „Специалистите трябваше да разчетат сигналите и да кажат какво точно означават. Възможно е да е всичко. Но ако има осъществен контакт с друга цивилизация ще се радвам да ме поканят и  аз да ги чуя. Всеки ден следя дали има нова информация“, казва 80-годишната фолклорна изпълнителка.

„Много време мина от излитането на апарата. Имаше дълги периоди, в които нищо не се случваше, но вярвам, че там някъде, има висша сила, която ще ни върне съобщение“, казва родопската певица.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени