АЕЦ „Козлодуй“ изсипа 8600 лв. на Слави Трифонов за деня на енергетика

09 Февруари 2022, 15:00


8600 лв. броила АЕЦ “Козлодуй“ на "Седем-осми" АД за Деня на енергетика. За този хонорар компанията на Слави Трифонов пратила Краси Радков и Йордан Йончев – Гъмзата да веселят ядрените спецове на празника им.

Концертът се провел на 19 юни миналата година, малко преди парламентарните избори и реално се е състоял по време на предизборната кампания на „Има такъв народ“, чийто лидер е Трифонов. На тези избори ИТН стана първа политическа сила.

Сумата стана известна от справка, която е поискала депутатът от ГЕРБ и бивш министър на туризма Николина Ангелкова. Тя отправила питане до премиера Кирил Петков, с което поискала да й се предоставят данни за всички договори по обществени поръчки, сключени по време на служебните правителства на президента Румен Радев. Дребна подробност е, че Ангелкова е записала в питането си, че настоява да й се даде информация за договорите до края на 2022 г. Дори и да е неволна грешка, в отговора си шефът на парламента Никола Минчев подчертава, че няма как да представи данни за бъдеще време.

Oт партията на Трифонов контрират, че концертът не е част от предизборната програма, защото е бил уговорен отдавна и по време на празненството не са отправяни предизборни послания. От същата справка става ясно, че и бившата вокалистка на Слави Деси Добрева е пяла на същия концерт срещу сумата от 4200 лв. Тя обаче от години не е част от шоуто на Дългия и участието й е отделно от „Седем-осми“. Предоставянето на покрита сцена за Деня на енергетика пък е струвала скромните 2650 лева.

От справката за Ангелкова става ясно също, че ядрената централа подкрепя активно културно-масовата дейност в Козлодуй. АЕЦ има сключени договори с учители по пиано (14 400 лв.), по балет (11 000 лв.), театрално изкуство (12 500 лв.), солфеж (10 550 лв.) и шахмат (3000 лв.). Отделно са платени 26 750 лева за изготвяне на материали за тренинг по лидерство за служителите на АЕЦ, писа Телеграф.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени