Актьорът Георги Мамалев: Тодор Колев ме направи шоумен

02 Юни 2022, 10:41


Георги Мамалев вече се чувства много по-добре след ишиасната криза, която го вкара в болница наскоро. Пред „България Днес“ популярният актьор сподели радостта си от поредната голяма награда в своята колекция - статуетката „Златната липа“ за принос в киноизкуството, която получи преди няколко дни от ръцете на кмета на Стара Загора Маргарита Ралчева.

 

Мамалев си спомни и някои от най-вълнуващите мигове в своята кариера. По думите му „под прожекторите на шоу и комедийния бизнес“ го е „избутал“ неговият по-възрастен колега Тодор Колев. Двамата участват в няколко култови БГ ленти, но партньорството им в комедията „Господин за един ден“ е изпълнено с приключения и на снимачната площадка, и извън нея.

 

„Когато отидохме да снимаме в село Кости, се оказа, че магарето е избягало. И ние си казахме: „Щом магарето го няма, няма да снимаме“. С Тодор отидохме на плажа в Царево и там на мен ми се роди идеята, която споделих веднага с него. Казвам му: „Тодоре, в Америка всичко оре с мотори. Аз отпред карам мотора, ти отзад вървиш с ралото“, разказа Георги Мамалев.

 

Тодор Колев начаса прегърнал хрумката, но я представил пред режисьора Николай Волев като своя, уточнява Мамалев. Волев я възприел с възторг и веднага решил да я използва във филма. „Ние мислихме, че ще минем два-три пъти напред-назад и ще го монтират, но като отидохме, те поставили камери навсякъде, все едно ще снимаме зарево над Драва“, смее се актьорът.

 

За беда „снимачната площадка“ вече била изорана и на нея останали остри стърнища. Мамалев натиснал газта на мотора, но Тодор Колев се наложило да гази бос из стърнищата. Големият комедиант наранил сериозно стъпалата си и вечерта след снимките се наложило да им направи водна баня и да ги натрие с мазила.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени