Актьори спасяват бездомни палета! (Тетатър „София“ с инициатива „Не купува – осиновявай)

340
16 Юни 2021, 12:00


Не купувай домашен любимец, а осинови от приют! Toвa е инициативата, която стартираха актьорите от Театър „София“ само преди два дена. Идеята е на красивата актриса Неда Спасова, която неведнъж е посещавала приюта за кучета на ОП „Екоравновесие“ в Сеславци. Без много усилия звездата от „Откраднат живот“ успява да запали колегите си и всички с желание подемат инициативата съвместно със Столична община.

 

Лилия Маравиля, Юли Малинов, Мартин Димитров и дъщеря му Жана, Мила Банчева, Милена Живкова, Пламен Манасиев и още много други театрали прекарват цял ден в компанията на четириногите, които очакват своя стопанин. Актрисата Силвия Петкова пристига за снимките след дълги часове в работа за втория сезон на „Пътят на честта“, за да подкрепи идеята на колегите си.

 

Следващата стъпка в доброволческата инициатива e изложба. Тя ще може да бъде видяна с поставянето на откритата сцена на театъра, което ще е съобразено с метеорологичните условия в столицата. На снимките хората ще могат да видят четириногите, които търсят своя дом, и да си изберат домашен любимец, който да осиновят.

 

От април 2006 г. „Екоравновесие“ стопанисва базата а Сеславци с капацитет 250 кучета. Благодарение на техните програми популацията на безстопанствените кучета намалява. През 2020 г. са заловени 3450 и осиновени 132 пухкави четириноги, пише „България Днес“.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени