Александър Балкански: Цирк „Балкански” затъна!

482
17 Юни 2020, 11:46


 Край с цирк „Балкански”! Атракционният комплекс фалира заради огромните разходи, които има и скоро май няма да се възстанови отново, научи HotArena.

За тежката ситуация в която се намира циркът, сподели неговия директор Александър Балкански, пише „България днес”.

Преди броени дни бизнесменът призна, че циркът буквално е пред фалит. Министъра на културата Боил Банов обещал да му помогне със средства, но „ и до днес никакъв резултат”, казва той.

Обеща ни помощ от 50 000 лв, което е смешна сума за нашите разходи, но и нея не сме получили. 250 000 лева са нужни, за да се платят разходите на артисти, заплати, осигуровки, прегледи на техниката... Никакъв резултат няма от разговора с Банов”, споделя още академик Балкански.

Той ще изчака още малко, след което ще говори директно с премиера Бойко Борисов. „Ще опитам още само веднъж и после ще търся контакт с министър-председателя. Видях, че само след един разговор с него, на фитнес-клубовете веднага им се разреши да отворят.  

Ние се опитахме да кандидатстваме по мярката 60/40, но не ни одобриха защото не сме си платили всички данъци.

Е, откъде пари, като циркът не работи от ноември?! А плащам осигуровки и заплати на хората си. Не съм взел и една стотинка от държавата”, казва още академик Балкански.

По думите му, никой не е очаквал коронавируса, но именно той е съсипал всичко.

Погреба ни! Коронавирусът ни погреба”, клати глава директорът на шестия най-известен цирк в Европа.  А най-много му тежи, че това се случва навръх 20-годишнината от основаването на цирк „Балкански”. Още повече, че за юбилея екипът му е дал 500 000 лева за ново оборудване и подготовка на специални изпълнения.

 Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
...
преди 3 седмици
-1
Ама е имал пари да си плати за тая статия...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени