Александър Марков - журналистът, който напсува маската си в ефира, с приз за най-добър репортер

1156
11 Ноември 2020, 12:00


Един български журналист успя да отклони вниманието от изборите в САЩ, видя HotArena.


В директно включване от САЩ кореспондентът на БНТ Александър Марков си изпусна нервите в ефира и зрителите чуха цветисти попържни по повод маската на лицето му. Сочната псувня, сякаш излязла от устата на каруцар, разбуни духовете, а хората се разделиха на враждуващи лагери заради гафа му. Единият тръгна да брани Марков, а другият да го хули. Героят от репортажа побърза да се извини за излагацията.


"Колкото и да се стараеш, да отделяш време и да се подготвяш, колкото и да си наясно с правилата за поведение в ефир, в определени моменти, когато си 24 часа на крак, не си спал от денонощия и очилата ти се изпотяват от собствения ти дъх, казваш неща, които не бива", оправда се Марков. Ако не беше се изпуснал в ефира, едва ли репортерът щеше да придобие такава популярност, макар да работи в БНТ от години. 


Той е сред основните репортери на държавната телевизия и отразява ключови теми от България и света. Кракът му не за пръв път стъпва в Америка. Прага на телевизията 30-годишният Марков прекрачва още като студент. Миналата година той получава редица награди за работата си. В края на 2019 взема грамота от БНТ за най-добър репортер на годината. Мнозина от колегите му обаче смятат, че кариерата му ще бъде възпрепятствана от конфузния гаф, пише Галерия. Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени