Александър Сано откри своя прототип в „Ягодова луна“

26 Април 2020, 14:06


Реалността изненада сценаристите на популярния пожарникарски екшън  по Нова телевизия „Ягодова луна“. Оказа се, че героят на Александър Сано - огнеборецът Георги Димитров Джамбазов е реално съществуващо лице, но авторите на сценария - Милена Фучеджиева и Елена Иванова абсолютно са налучкали неговите имена, без дори да подозират това.

Макар в сериала да се разиграват събития по действителни случаи от екипа се кълнат, че съвпадението на имената е абсолютна случайност. А за тази случайност единият от сценаристите - Милена Фучеджиева научава от писмо, изпратено до нея от истинския огнеборец Георги Димитров Джамбазов.
„Представям ви пожарникаря Георги Димитров Джамбазов, не, не аз - истинския! Оказа се, че от 12 години живея срещу работното му място и не съм подозирал, че съществува! Странно нещо е животът“, написа пък във фейсбук популярният актьор Александър Сано, който е екранният Георги. За любопитното съвпадение първо сподели в социалните мрежи Милена Фучеджиева и разказа как се е случило всичко.

„Днес получих следния мейл: „Здравейте! Позволявам си да Ви пиша с един конкретен въпрос по повод нашумелият в последно време филм по ваш сценарий „Ягодова луна.“ Казвам се Георги Димитров Джамбазов и съм пожарникар в столичната пожарна-5-та служба. Та въпросът ми е случайно ли нацелихте и трите ми имена?“

Сценаристът Милена Фучеджиева е изумена от съвпадението на имената на главния герой в сериала и на реално съществуващия пожарникар от София. А нейният отговор е, че е напълно случайно. След това добавя шеговито: „Съвпадение и с трите имена на героя на Александър Сано e доста голямо съвпадение. Истинският Георги Джамбазов отбелязва, че поне на гаджета е случил в сериала“. В „Ягодова луна“ героят на Сано има интимни отношения с героините на Радина Боршош и на Рая Пеева.

Съвпаденията на имената обаче не свършват дотук. На истинския Георги жена му се казва Радина - като дъщерята на сценариста Милена Фучеджиева и като актрисата Радина Боршош, която се разписва с главна роля в сериала. „То бива синхронност, ама това вече е знак от съдбата. За какво, не знам“, споделя Фучеджиева.
В сериала Георги е смел, честен и отговорен. Във фейсбук познати на истинския пожарникар Георги Джамбазов са категорични, че тези качества напълно се отнасят и до него. Така се оказва, че всъщност Александър Сано съвсем случайно откри огнебореца, който е негов прототип. Макар че сценаристите изобщо не са предполагали за съществуването на реалния Георги Джамбазов, който без страх потушава огнени пламъци, пише "Уикенд".
 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Този
преди 2 години
0
Е май противния известен човек ! Като му гледам самодоволната мутра ми иде да му тупна един! Доста гаден тип
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени