Амбициозно мамче: Майката на Стаси Цалова я набутала в bTV и я уредила със съпруг

05 Март 2023, 12:31


Станислава Цалова празнува рождения си ден в края на февруари, а колегите й от Би Ти Ви не пропуснаха да я поздравят по този повод. Синоптичката е майка на две деца - тя роди сина си Светослав през 2014 г., а през 2016-а. на бял свят се появи дъщеря й Антонина. Въпреки ангажиментите си на родител, екзотичната водеща на прогнозата за времето не е загърбила работата си. Тя неведнъж е споделяла, че от дете е много любознателна. Първо е завършила география, а после - японистика и метеорология, за да може днес успешно да практикува професията си.


Преди да срещне настоящия си съпруг Данчо, Цалова била отдадена на кариерата си и даже предполагала, че може да остане стара мома. Съдбата обаче имала други планове и метеороложката открила любовта в сайт за запознанства. Благоверният й най-напред бил избран и одобрен от майка ѝ Антонина, която много се надявала щерка й най-накрая да си намери мъж. Дотогава свенливата Стаси нямала кой знае какъв опит с противоположния пол, затова родителката ѝ я посъветвала да се регистрира в сайт за самотници.
Разбира се, Антонина имала и изисквания към кандидат-зетя - да e умен, забавен, чаровен и успял, за да подхожда на популярната ѝ дъщеря. Когато синоптичката започнала да си пише с Данчо, майка ѝ през цялото време я надзиравала и дори водела лично част от писмената кореспонденция с него. За този факт обаче зетят разбрал чак след сватбата. „Няма да излъжа, ако кажа, че мама ми намери мъж. Тя е много по-отракана от мен!”, смее се Цалова.

Мама Антонина е и човекът, който я насърчил да започне работа в Би Ти Ви. Навремето метеороложката изобщо не си представяла, че ще се занимава точно с това. Мечтаела си да работи като фоторепортер и изпитвала страх да застане пред камерата.


„Майка ми попадна на обява за работа. Търсеха се водещи на прогнозата за времето по Би Ти Ви. Почти насила ме накара да се явя на кастинг. Не очаквах да ме изберат, но ето че се случи”, връща лентата на спомените Стаси. В началото тя изпитвала огромно притеснение преди всеки ефир и дори веднъж припаднала от стрес и вълнение. „Изпитвax yжac oт тoвa, чe хиляди xopa ще ме гледат и може да се изложа. Колегите се видяха в чудо с мен!”, спомня си Цалова.
Заради работата си на синоптичка, тя решила да завърши метеорология, а преди това следвала география и философия в Софийския университет. Като студентка била свита и скромна - залягала над уроците, докато останалите момичета сменяли гаджета. Чак в края на следването си срещнала голямата си любов Данчо и днес не съжалява, че животът ѝ се е стекъл по този начин. „Всяко нещо с времето си!”, разсъждава Цалова.


Междувременно синоптичката завършила и японистика, а после спечелила едногодишна стипендия за специализация в Япония. Престоят ѝ в страната на изгряващото слънце бил повече от вълнуващ.Така получила възможност да опознае корените си - баба ѝ по произход е японка, а дядо ѝ - кореец. От тях Стаси е наследила екзотичните си черти.
„Като дете осъзнавах, че не съм като другите, защото хората ме заглеждаха и не ми беше приятно. По-късно разбрах, че различността ми е предимство. Давам си сметка, че ако не беше нестандартния ми външен вид, щях да имам много по-малки шансове да започна работа в Би Ти Ви”, признавала е Цалова.

Освен че е специализирала в Япония, тя е обиколила още САЩ, Русия и Европа. Метеороложката обожава да пътува и със съпруга ѝ често си спретват екскурзии до различни точки от земното кълбо. Докато били на почивка в един от най-романтичните градове в света - Париж, Стаси получила дългоочакваното предложение за брак. „Всичко започна с шеги и закачки в интернет, а стигнахме до сватба.”, спомня си звездата на Би Ти Ви.

Церемонията се състоя в столицата през 2009 г., а гости на тържеството бяха всички репортери и водещи на телевизията, които отправиха мили пожелания към младоженците. Очакваше се, че семейството в най - скоро време ще се сдобие с бебе, ала синоптичката така и не успяваше да зачене в продължение на 4 години. Точно когато с мъжа ѝ се замисляли за ин витро, Стаси забременяла съвсем неочаквано. След 9 месеца на бял свят се появи синът им Светослав, кръстен на бащата на Данчо, и преобърнал ежедневието на младото семейство. „Сега, когато имаме нашия Светли, няма нищо по-важно от него. Всичко, което правя, го правя за него, за да бъде той добре и за да се гордее с мен. Съдбата ми подари едно прекрасно момченце и мога само да бъда благодарна за това”, споделя Цалова.


През 2016 г. тя се сдоби и с дъщеря, която кръси на майка си Антонина. „Тя винаги е била до мен и ме е подкрепяла, затова исках да я зарадвам”, коментира синоптичката.


Куче отхапало горната ѝ устна


Стаси била много послушно дете, но пък често ѝ се случвали разни неприятности. Веднъж паднала от колело и си счупила главата, а друг път – от дърво, като се отървала „само” с разбит нос. Най-ужасната случка, която синоптичката помни от детството си, е свързана със зло куче, което отхапало цялата ѝ горна устна. Животното я нападнало без повод и Цалова едва отървала кожата. После дълго време имала страх от кучета и дори сега избягва да се доближава до тях.Искала да стане ватман


Преди да се насочи към телевизията, Цалова имала съвсем различна визия за професията си. Като дете мечтаела да стане ватман или разносвач на пици. В училище пък решила, че ще бъде пилот на самолет, е по-късно, вече в университета, се насочила към фотографията, която до онзи момент била нейно хоби. Стаси работила известно време като фотограф в печатно издание и не си представяла, че някой ден ще застане пред камерата. После майка ѝ я убедила да се яви на кастинг в Би Ти Ви и така чаровната метеороложка стартирала кариерата си като водеща на прогнозата за времето.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени