Андрей Пантев даде гласа си на реклама (Историкът подканя клиентите да влязат в магазин за алкохол)

404
03 Май 2020, 10:06


Проф. Андрей Пантев озвучава реклама на верига за алкохол „Аванти”, докладват читатели на „Уикенд”. „Няма преценка без сравнение” – казва историкът и подканя клиентите да влязат в 60-я магазин на веригата, за да бъдат „поразени от съвместимост на качество и цени”. Допълва, че на това място ще видят „цялата гама от хубост на този свят”. Само да уточним, че въпросната „гама от хубост” са вино, бира и твърд алкохол, които предлага веригата. „Не сте Колумб, но сте способен на откривателство” – завършва проф. Пантев с патос.  

Атрактивният историк вероятно се е навил на това приключение заради бившия шеф на БСП Михаил Миков. Двамата са родом от Видинския край и са близки приятели. „Като тръгна рекламата, веднага си помислихме, че няма дим без огън – обясняват източниците ни. – От години се говори, че собственичката на „Аванти 777” Татяна Попова била подставено лице на Михаил Миков. Все пак не е удобно юрист, високопоставен социалист да е търговец, ако въобще слуховете са верни. Иначе самата Татяна Попова била известна, че е яростна критичка на управлението на Бойко Борисов.
С червения политик Миков били близки, понеже и двамата са родени в Кула и дори са с него съседи и приятели от детинство. Близък познат и на двамата е проф. Андрей Пантев. Попова обаче не е била студентка на двамата, които години наред преподават в СУ „Климент Охридски”. Тя е завършила Стопанската академия в Свищов, а след промените върти търговия със Сърбия. После основава няколко фирми, които прерастват във веригата  „Аванти”. Запознати казват, че преди това наследила голямо богатство от починали близки и така стартирала бизнеса си.
Преди година неин склад в кв. „Красна поляна” изгоря след мистериозен умишлен пожар, като подпалвачът още не е открит.

В склада тогава беше изпепелена стока за близо 4 млн. лева, а застраховката покрива само половината от изгубеното.
Любопитно е също, че червената бизнесдама изповядва комунистически идеи с дълбока християнска вяра. Тя кръстосва по черкви и манастири и прави големи дарения.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени