Апартамент за над 1,2 млн. лв. продават оперната звезда Дарина Такова и дъщеря й Мила

12819
29 Август 2021, 11:10


Апартамент за над 1,2 милиона лева продават Мила Михова и семейството й - голямата оперна прима Дарина Такова и оркестрантът Огнян Михов, който е свирил на кларинет и саксофон в почти всички оркестри в София. Става дума за просторния дом, в който през януари чаровната млада дама посрещна гости в предаването „Черешката на тортата” по Нова тв.

Просторен звучи дори неясно в случая, защото апартаментът, намиращ се в близост до Петте кюшета, НДК и бул. „Витоша”, е с внушителната площ от 396 кв.м. Цената, обявена за имота, е 670 00 евро. Това става ясно от обява в сайт на брокерска агенция за продажба на луксозни имоти. Според близки на артистичното семейство, то планира да инвестира сумата в къща край София и по-малък апартамент.

„Апартаментът е напълно обзаведен и носи аристократичен дух”, отбелязано е в брокерската обява. Имотът, който се намира на 6-ти, последен, етаж в масивна тухлена сграда, разполага с 4 тераси, една от които е покривна, с площ 50 кв.м., с гледка към Витоша и града, 3 спални, 2 бани и сауна. Всекидневната, в която младата оперна певица Мила Михова нагости Ирина Тенчева, Невена Бозукова, Станимир Гъмов и Милица Гладнишка в предаването „Черешката на тортата”, е с площ 120 кв.м. и прави впечатление с високи тавани и огромни прозорци, разкриващи забележителна гледка. Вниманието привлича и камина, богато украсена с различни орнаменти, и декорация, навяващи аристократичност. Иначе отоплението в апартамента е подсигурено още и от ТЕЦ и климатици. В другите помещения има тук-там леко скосени тавани, които обаче съвсем не правят впечатление, предвид площта на апартамента. Към него е обявен за продажба и наземен гараж от 50 кв.м. на цена 40 000 евро.

„Още с влизането видяхме една огромна стая, в която можеш да тичаш с кон”, възкликна актрисата Милица Гладнишка, когато влезе в дома на Мила Михова за предаването „Черешката на тортата”. Впечатлени бяха и останалите гости. Бившата тв водеща Ирина Тенчева, която днес върти ресторант, описа имота като „топло място, аристократично, бохемско”. „Кухнята е най-любимото ми място вкъщи, не само, защото много обичам да готвя, а и защото това е кухня, която сме направили със супер много любов и желание”, обясни Мила Михова, когато се захвана с приготвянето на изисканото си меню в предаването на шеф Иван Манчев. Младата оперна певица тогава обясни, че кухнята е толкова артистична и декорирана, че много често гости трудно допускали, че се и готви в нея. Кухнята действително е стилна и в същото време навява уют, както и целия дом. Чудно защо тогава семейството на Мила Михова продава апартамента. Още повече, че младата оперна певица създаде впечатление в „Черешката”, че е емоционално свързана с този дом.

Иначе Мила Михова работи и в пандемията. Всъщност чаровната дама не е спирала дори в периода на карантина. Оперната певица, която е докторант към Националната музикална академия и един ден ще може да преподава, също като много свои колеги не бе работила година, заради пандемията. „Работят общо десетина души, само най-, най-големите звезди. Много хора се обезсърчиха от тази безтегловност. Казаха си: „Бъхтихме се и всичко се занули в един момент”, сподели Мила в свое интервю през май.

Вместо да се обезсърчи обаче, тя тръгна да търси други форми и намери. Мила се зае да подготвя концерта „Розата и Славеят”, чиято програма допреди година и половина вероятно нямаше да има време да подготви. „Казах си, че мога да дам на публиката нещо, което не е получавала в последно време – интимна камерна музика, която дори прилича на медитация. За края на тази година, за Коледа, искам да направим с младежкия оркестър Моцартова програма”, обясни Мила. В проекта й участват деца и тийнейджъри. Концертът е планиран за началото на ноември, в деня на Архангел Михаил. Тогава Мила има имен ден. „Архангел Михаил е моят персонален архангел. Вярвам в ангелите и в светлината им, която ни води. Искаме да имаме достатъчно време, за да поработим с децата, да им дадем възможност да се опознаят, да засвирят заедно, да репетират, да се превърнат наистина в един оркестър. Без обаче да им отнемаме лятото, защото и те бяха подложени на доста трудности през тази година с онлайн обучението и всичко останало”, каза Мила. Тя се надява този проект да се превърне в стимул за учители и родители да подкрепят децата, които искат да се занимават с музика. На нея не й се е налагало да защитава избора си. И все пак Мила винаги е изтъквала, че не й е било лесно. Тя полагала огромни усилия, а наблюдавайки кариерата на майка си, научила, че няма преки пътища, особено в изкуството. „Мама винаги ми е казвала, че разликата между мечтите и плановете е в сроковете, аз винаги съм гледала на кариерата ми като на план, но без да съм свръхамбициозна, без да го правя на живот и смърт, на всяка цена. Няма да се нараня много, ако не стане сега, а по-късно”, казвала е Мила.

Големият диван в хола е леко разръфан, забелязва се отдалеч. Това съвсем не е минус към обзавеждането на апартамента, което иначе е на висота, а по-скоро любопитен детайл, който е обясним с факта, че Мила Михова гледа пет котки.Преди години майка й Дарина Такова, чиято голяма страст са персийските котки, внесла от Италия две с идеята да

направят развъдник. „Когато се роди първото котило обаче, аз ревнах и не дадох нито едно. После от всяко котило запазвахме по едно. Разбрахме, че не можем да правим бизнес с тях, и в крайна сметка останахме с четири котки. Преди три години се появи и Ален Делон, взехме го от магазин. Майка ми видяла тези сини очи – точно като на Ален Делон – и не успяла да устои”, разказа Мила Михова наскоро, писа Уикенд.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени