Апартаментът на Стефан Данаилов със забрана за продажба

2514
18 Февруари 2021, 16:00


Апартаментът на Стефан Данаилов в Лозенец пустее вече повече от година след смъртта на именития актьор, узна HotArena.


Жилището е под ключ и е оставено във вида, в който Ламбо го напусна през 2019 г. преди да постъпи в болница и да почине. Всъщност правата върху култовия имот не са на биологичния син на актьора от Ирен Кривошиева - Владимир, който е пряк негов наследник. Приживе, преди да се разболее сериозно, Ламбо приписал апартамента от 145 квадрата на своя доведен син Росен Цанков, син на съпругата му Мери. Все пак големият артист не му го дал безвъзмездно, а чрез договор за покупко-продажба.


Така Росен му платил половината от цената на жилището, която била изчислена на 97 хиляди лева. Тези пари Майор Деянов прибавил към спестяванията си в банка, които отишли при Влади. Любопитна подробност е, че при сключването на сделката Данаилов настоял в договора да има специална клауза, според която Росен няма право да продава митичния апартамент докато е жив. Макар брокерите да надушили, че апартаментът стои празен и да проявявали непрекъснато интерес към него, увещавайки Цанков, че може да изкара над половин милион от продажбата му, той бил непоклатим. 


Отклонявал всички оферти и бил уверен, че ще изпълни волята на своя втори баща да не харизва дома на любовта им с Мери на случайни хора. Около въпросното жилище витаят митове и легенди за бохемските сбирки и забави, които Ламбо някога организирал там. Площта му е 145 кв.м. и в него до последно актьорът събираше учениците си от НАТФИЗ и колегите си от Народния, с които репетираха постановката "Актрисата", пише Ретро.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени