Фенки броят 5 бона за концертите на Лили

https://hotarena.net/az-jenata/fenki-broiat-5-bona-za-koncertite-na-lili HotArena.net
Фенки броят 5 бона за концертите на Лили

Фенки броят по 5 бона и нещо, за да слушат на живо Лили Иванова, узна HotArena.


Заможни почитателки на песента са се организирали да ходят на всеки един от концертите от започващото днес в Кубрат национално турне на примата и си купуват по минимум два билета, научи „Телеграф“ от първоизточника.


В момента турнето на Лили Иванова е от 30 концерта, като се очакват поне още два. Първият започва днес в Кубрат, а последният е на 4 декември в „Арена Армеец“ в София. 13 концерта са напълно разпродадени, за някои са останали само единични места.


Фенките така са си построили програмата, че да присъстват от първия до последния концерт без пропуски. Купуват по минимум два билета, и то от скъпите. Така за 23 прояви са дали по 60 лв. на човек, за софийската по 250 и за откриващата по 50 лв. Общо това е 2680 лв., но тъй като никога не ходят сами, дават поне по още толкова, което прави 5360 лв., а за някои концерти купуват и по 3-4 билета.

 

Преди години имаше фенклуб на Лили, чиито членове ходеха на всяка една нейна изява, в това число и на репетициите. Някои дори теглеха кредити, за да присъстват на всичките й концерти. Но откакто примата възобнови практиката да прави турнета по големите зали и стадиони, тя намали бройката на концертите.


Част от феновете плътно следваха Лили от сеирджийски подбуди, за да видят дали и кога ще се сбъдне предсказанието на Ванга, че Иванова ще издъхне пеейки. По това време се смяташе, че ще се случи на сцената, досущ като във филма „Розата“, където Джанис Джоплин се сгромолясва пред публиката. Но после се появи тълкувание, че всъщност Ванга е имала предвид как примата ще пее до сетния си дъх, а не, че ще се сгромоляса на сцената пред тълпата, докато възпява нереализираната мечта по детелини, щурчета и любов.


В последните години фенклубът на Лили се изчисти от сеирджии и вече почитателките на песента (предимно нежната част от населението на страната) отиват да се насладят на спектакъла.


Тези дни стана ясно, че Иванова репетира в залата на Нов български университет, откъдето тя си пусна и една черно-бяла фотография. Знае се, че на тези репетиции тя е безкрайно взискателна – както към себе си, така и към околните.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.