Яна Маринова се върна в училище

https://hotarena.net/az-jenata/iana-marinova-se-varna-v-uchilishte HotArena.net
Яна Маринова се върна в училище

Актрисата Яна Маринова се върна в училище, но не за да учи, а за да споделя опит с учениците и да говори открито с тях по важните теми за домашното насилие и агресията в училище, видя HotArena.

Звездата вече се срещна с учащи в Пловдив, Бургас, Варна и Русе, а вчера бе и заключителната й дискусия с учениците в столичното 119-о училище.

 

„Много благодаря на г-н Диян Стаматов, директор на 119-о столично училище, за това, че ни помогна с организацията и можем да говорим за темата за домашното насилие и агресията в училище и заобикалящия ни свят“, сподели пред „Телеграф“ актрисата и разкри, че е изключително заредена от срещата с децата.

„Това е една тема, която е постоянно повтаряща се. Много е хубаво, че едно изключително разпознаваемо лице като Яна Маринова има желанието да бъде водещ на такава трудна тема. В училище постоянно се говори на подобни теми, но когато говорят учители, нещата изглеждат малко по-менторски. Докато едно разпознаваемо лице, отдалечено от училищната среда, говори, е много по-ценно“, каза пред „Телеграф“ директор Стаматов, който лично присъства на дискусията между Маринова и учениците, и предава на живо в социалните мрежи част от срещата.

 

Беседата започна с кратко 8-минутно видео на тема „Игра на доверие“ - името на предстоящия филм с участието на Маринова, в който тя споделя своята история. Самата тя е била жертва на домашно насилие като е била малка, а историята й разказва режисьорът Мартин Макариев. След като изгледаха видеоклипа, учениците разказаха истории за домашно насилие върху техни приятели и съседи и се включиха активно в разговора с въпроси.

„Аз вярвам, че всеки е важно по своя начин да помага, като говори по темата и прави това, което е адекватно по неговите сили. Виждала съм и от собствен опит знам, че млади хора се интересуват страшно много, когато разказвам лична история, а именно, че съм била в ролята на жертва на домашно насилие, че говоря с лекота, че не се притеснявам. Понякога ме спира някой на улицата и ме пита. И аз отговарям. Отговарям и в социалните си мрежи. Малко по малко през годините разбрах, че не трябва да се притеснявам да споделя, колкото и понякога историите да изглеждат шокиращи. С това, че съм популярно лице и актриса, която се е наложила на българската театрална и кино сцена, мога да дам пример, че никога не е невъзможно да успееш, след като си в ситуация, в която много те е страх и срам да говориш. Много се притесняваш как ще реагират останалите, много си притиснат дори от близки хора, които не ти позволяват да отвориш сърцето си и да кажеш – на мен ми се случи това“, сподели още Маринова.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.