Азис запя със Слави без пари

27 Март 2022, 10:00


„Прегърни ме” – неочакваната колаборация на Азис, Слави Трифонов и „Ку-ку  бенд” имаше премиера на 20 март в Youtube, където още на втория ден имаше над 100 000 гледания. Изключително въздействащата песен, посветена на войната в Украйна, е кавър на популярната украинска песен на кеан Ельзи – „Обійми” (2013г.).

Ивайло Вълчев е автор на българския текст, чийто оригинал е на Святослав Вакарчук. Музиката е на Денис Дудко и Святослав Вакарчук. Аранжиментът на „Прегърни ме” – версията на Азис и Слави, разбира се, е на Евгени Димитров. 

С невероятния си глас Азис се включва в припева на песента. Нито той, нито Слави могат да бъдат видени в клипа, чийто режисьор е Валери Милев. В него са включени само лицата на войната -кадри от бежанските лагери, бедстващи хора, родили с децата си, бягащи от конфликта, и хранещи се на открито, изстрелвани ракети... В края на разтърсващата песен прозвучава и оригиналът на песента.

„И ден ще дойде, знам, без повече война… Загубих всичко там, и себе си, и нас… И дъното видях, но, знам, ще дойде ден без повече война и пак ще си до мен. Прегърни ме, и прегърни ме, прегърни… Притискай се в сърцето ми”, започва „Прегърни ме”.

Никой от изпълнителите не е получил хонорар за парчето. Освен това, Азис и Слави Трифонов не са се срещнали по време на записите. Всеки е записал своята част независимо един от друг в студиото.

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени