Българката Михаела Антонова е 12 пъти шампион на Франция по спортни танци! Едва на 18 тя мечтае да покори света

183
24 Ноември 2021, 14:00


12 пъти шампион на Франция и 6 пъти първенец на България по спортни танци. Зад всички тези титли стои името ма красива 18-годишна бургазлийка. Михаела Антонова е родена край морето, където и започва да тренира едва когато е на 4 години. Страстта й към танците се поражда от малкия екран.

 

„Всеки път щом момичетата от балета на Слави Трифонов танцуваха, и аз танцувах заедно с тях. Един ден майка ми попита съседите ни къде може да ме заведе, за да танцувам, и те предложиха клуба по спортни танци „1975“. Родителите ми ме заведоха там и оттогава съм влюбена в този спорт. Не мога да живея, без да танцувам“, разказа пред „България Днес“ Михаела.

 

На 7 ноември заедно с нейния партньор Антоио печелят почетното трето място на световното първенство по латиноамерикански танци.

 

„Бях на 11 г., когато с предишния ми партньор в танците претърпяхме катастрофа и той пострада тежко. В продължение на 9 месеца бях плътно до него. Исках да продължим да танцуваме заедно, но се оказа, че му е необходимо доста по-дълго време за възстановяване. Един ден сегашният ми треньор от Франция Фредерик Моза, ми писа дали бих искала да танцувам със сина му Антонио“, разкрива Михаела как се е оказала в западноевропейската държава.

 

Изправена пред изключително трудно решение, българката решава да поеме по пътя, за който винаги е копняла. Така, без да знае езика, бъдещата звезда на Франция поема към страната на петлите. „Бях само на 12 г., когато ми се случи всичко това. Както всяко дете, имах мечта, която исках да се сбъдне. Затова бях убедена, че трябва да направя тази стъпка. И така, вече в продължение на 7 години с Антонио Моза танцуваме заедно“, допълва бургазлийката.

 

Целта, която двойката гони, е да се качат на по-високо място в световната ранглиста. Засега те са на 54-то място в категория аматьори. „Бих искала да съм пример за малките деца. Искам да съм тяхната мотивация и вдъхновение“, казва в заключение Антонова.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени