Бащата на Нора Недкова отвлечен и пребит! Свирепи мутри смилат от бой туристическия бос пред хасиендата му край Варна

7041
10 Май 2018, 10:25


Кошмар от миналото измъчвал семейството на плеймейтката Нора Недкова, пише „България днес“.

Брутално престъпление е оставило отпечатък върху близките на Николай Недков, който става жертва на отвличане и жесток побой през далечната 2002г. Тогава трима неизвестни бандити нападат бащата на плеймейтката и неговия шофьор. По това време Недков е Изпълнителен директор на „Златни пясъци“.

Нора отказва да коментира случа с оправданието, че тогава е била много малка и допълва, че баща й е извън политиката, а в държавата стават много по-важни неща, които заслужават внимание.

На 7 ноември 2002г., служебната лимузина на Николай Недков е засечена от друг автомобил в района на село Приселци. Шофьорът на Недков слязъл да се разбере с другия шофьор, но срещу него бил насочен пистолет. От колата изскочили трима маскирани, а единият сложил белезници на Недков. След това нападателите се качили в аудито и поели в обратна посока, Спрели в гориста местност на 3 км от Приселци, измъкнали туристическия бос от колата му и започнали да го налагат с метални тръби. След това биячите запалили колата и запрашили, а жертвите останали да се гърчат окървавени.

Случайни минувачи ги откриват. Недков е със счупени ръце и крака, седем ребра, разкъсан бял дроб и смляно до неузнаваемост лице. Има опасност за живота му. Възстановяването му е дълго и мъчително.

Случаят рефлектира върху работата и личния живот на Недков. Той наема денонощна охрана за семейството си. Година и половина след побоя той подава оставка като Изпълнителен директор.

И до днес извършителите остават неразкрити. Според една от хипотезите е, че Илия Павлов – босът на Мултигруп е поръчал побоя. Мотивът е неговата ожесточена битка по това време с управата на „Златни пясъци“, все още нераздържавено по това време.

Друга версия свърза поръчката с известен ресторантьор, близък до тогавашното синьо политическо ръководство, който имал апетити към приватизацията на курорта. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени