Би Ти Ви, защо сте толкова НАГЛИ? Заради откраднато предаване на Евгения Борисова отиват на съд! (Участник в МЕНТЕТО се извини и напусна)

25 Април 2021, 11:36


Редакторска плесница

 

Пълно мълчание. Това е отговорът на националната телевизия Би Ти Ви към дизайнерката Евгения Борисова относно кражбата на интелектуален труд в предаването „Промените“. Въпреки че тя и адвокатите й са изпратили нотариална покана до медията с изискване за отговор в рамките на 3 работни дни, вече близо месец иначе авторитетната национална телевизия не благоволява да отвърне на претенциите за авторско право.

 

До момента единствено инициаторката на предаването - някоя си Венета Георгиева, си е позволила да отговори на Евгения Борисова, и то с нагло и надуто твърдение, че никога не е чувала за авторския проект „Моден дуел“ („Fashion duel“), нито пък за единствената модна телевизия в България Code Fashion. 

 

 „Самата инициаторка на предаването Венета Георгиева ми отговори, че няма да комуникира с мен, защото имала неоспорими доказателства как тя е идеолога на всичко. Въпреки че прави модно предаване, идеоложката не била чувала за единствената модна телевизия в България, която между другото е дала въпросните награди на Стоянски и с които толкова гордо го анонсираха. Той и Стоянски не е чувал за мен и предаването ми. Даже и свидетели нямам“, изрина Борисова.

 

С нейните адвокати са изпратили видеоматериал и сценарий със съдържание на „Моден дуел“, като доказателство за интелектуалната кражба. Искането им към СЕМ и Би Ти Ви е "Променените" да бъде свалено от екран.

 

„Появиха се хора, които се разграничиха от Стоянски заради кражбата на идеята ми. За всички наблюдателни хора - нека да се запитат защо дизайнерката Пембе Кенан започна да снима първите епизоди на "Променените" с тях, но рязко се разграничи от техния проект и го напусна. Лично ме увери, че ще свидетелства в моя полза, ако се наложи и че се извинява, защото ако мрази нещо, то това е кражба на чужд труд и идея“, разказва Борисова.

 

И заключва, че е крайно време е да се види какво се лансира по националните телевизии.

 

Припомняме, че още преди 2 месеца Евгения Борисова алармира за кражба на интелектуално съдържание. Новото предаване по Би Ти Ви „Променените“ се оказва едно към едно с концепцията, сценария и последователността на „Моден дуел“ („Fashion duel“). Виж повече ТУК.

 

Тези дни стилистът Стоян Стоянски се свърза с HotArena и поиска да се разграничи от „Променените“. Той изрази съжалението си, че се е замесил в крадено предаване, извинил се е на Борисова и е уведомил продуцентите на БТВ, че напуска.

 

HotArena с особен интерес и под лупа ще следи случая с кражбата.

 

Би Ти Ви, излагате се!

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Хриси
Преди 1 година
-2
Стоянски е най- мизерния в цялата история. Тоя миризлив интригант още ли мами и се вре навсякъде. Добре е накрая някой да каже истината за него. Той е известен с това, че краде хонорарите на моделките и артистите с които работи.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Катя
Преди 1 година
-3
Големите телевизии винаги са правили каквото си искат, защото имат повече зрители. Факт е обаче, че все по- скучни и безинтересни неща можем да гледаме в ефира им. Като изключим риалититата по Нова няма нищо интересно за гледане.Нищо няма да се промени с това да ги съди. Относно двете предавания на мен лично на Евгения ми харесва повече.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ИВО
Преди 1 година
-3
Ама то голямото предаване на Евгения Борисова..И като покани някоя там, като Ваня Червенкова и човек се чуди сестри близначки ли са..!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Таня
Преди 1 година
-6
Коя е тази ?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ева
Преди 1 година
-7
Незнам коя е тази шивачка, нито канала, нито предаването и, но на снимка има една много злобно гледаща женица, чак страшна
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
??
Преди 1 година
-4
Казуса си е личен за госпожата. Как се развива или ще се развие засяга само засегнатите страни. Информацията по случая ,която периодично се поднася в този сайт е безсмислена.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени