Биели и малтретирали министърката по ромските въпроси

2817
13 Юли 2021, 12:00


Бита и малтретирана всеки ден до трети клас била предложената вчера от Слави Трифонов за "министър без портфейл" по ромските въпроси Антония Валентинова.

Като дете бъдещата лекарка чувствала дискриминация в училище. Вместо да я срине, отхвърлянето от околните се оказало нейният мотиватор.

"Исках да се докажа, че и аз мога. Исках да си спечеля уважението на хората", споделя младата докторка. Вероятно затова и кредото, което я ръководи напред, е, че "трябва да умреш няколко пъти, преди да започнеш да живееш истински".

Семейството на Антония не се смята за част от малцинствата, тъй като са четвърто поколение интегрирани роми. Майка й Паулина е инженер по образование и споделя, че записала щерка си в школо без никакви роми. Именно там Антония била тормозена и бита всеки ден до трети клас по думите й.

Валентинова се дипломира през 2018 г. в Медицинския университет. Завършила с общ успех от 5,25 и избрала неврологията за своя специалност. След което започнала работа в болницата в Перник. Още по време на обучението си искала да се занимава с нервна генетика и редки болести, писа България Днес".
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
циганите лъжат винаги в кръвтта им е
преди 2 месеца
-1
може да са се изучили и пак да са боклуци както и не само циганите , с всички хора е така една диплома не те прави добър човек и не лъжец.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
дада
преди 2 месеца
-3
циганските лъжи и легенди започват. била бита и въпреки всичко станала човек. клета Българийо.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
??
преди 2 месеца
-1
Поздравления за успеха на дамата!! Млада,умна,волева ,успяла!!! За този пост поканена от господин Телевизия 7Т/В е добре да помисли преди да се впусне в приключението. Вероятно има добри намерения,но да не позволява да бъде въвлечена в недемократични,противоконституционни " "игри"!!! Резултатите от изборите не са обявени от ЦИК,а телевизионера предлага състав на правителство преди някой си президент да му връчи мандат за това. Дамата за едната чест и добри намерения не бива да позволява да се петни името и. "Една птичка ,пролет не прави". В БГ за съжаление птици не останаха!!! Лешоядите за 30 години изядоха всичко живо пернато де що остана читаво се покри в дупката.!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Фигеро
преди 2 месеца
-1
Браво на жената, но как тази млада и сравнитело неопитна жена ще се занимава с бедни, гладни, нахални, необразовани хора? За мен министерство по ромски въпроси не е необходимо, защото проблемът е глобален и засяга всички нас. Този проблем трябва да се решава от всички министерства. Първото решение е нормална минимална заплата за всеки без значение какъв е. Всеки трябва да има работа и да може да живее сравнително спокойно. Няма как да изискваш от една или друга група хора нещо без да даваш. Заплати в България под 2000 лв нето са нереални! Второ ни трябва твърди правила и твърда ръка срещу тези, които не ги спазват. За много неща ни трябва образователен ценз. Който няма образование няма право да гласува например. Образованието е задължително и трябва с много здрава ръка да се следи. Който не праща децата си на училище ще има голяма глоба и спирани на всички социални помощи… Абе ред, и твърда ръка при нарушение на правилата е мамата, ама това за всички, не само за ромите!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени