Бланка без подпис спасява Явор Бахаров, опорочени са и действията на полицията и разследващите

1171
30 Септември 2020, 10:54


Бланка без подпис може да спаси Явор Бахаров по делото срещу него, че е карал пиян и друсан в Банско. Това стана ясно на вчерашното заседание по процеса в Районния съд в Разлог, пише „България Днес“. Според защитата действията по разследването са опорочени по няколко причини.

Бахаров е  подведен под отговорност за това, че на 8 февруари т.г. е шофирал след употреба на алкохол и наркотици в Банско. Оказа се че бланката на талона за медицинско изследване е стара. Освен това актьорът не се е подписал на нея.  Химичката, която изследвала пробата и бе разпитана по делото, каза че не си спомня да липсват реквизити. Тя потвърди,  че двукратното изследване открива 1,40 за промила алкохол в кръвта на Бахаров. Експертизата на вещото лице е приета като доказателство по делото.

Защитата забеляза и друго нарушение при следствените действия. Свидетелите са разпитвани от инспектор, а не от разследващ полицай, който има функция по закон да снема показания. Дали пропуските на разследващите ще доведе до оправдателна присъда, ще стане ясно с финалния съдебен акт.

Краят на процеса засега не се вижда

защото се чакат още документи по случая.По настояване на защитата от районното в Банско се изискват доказателства - дали полицаят тествал с дрегер Бахаров е правоспособен да борави с подобна техника. Искат и удостоверение за изправността  на техническото средство, с което е тестван актьорът и дали е годно. По непонятни причини няколко седмици криминалистите бавят изпращането на информация.

Вчера на делото не се яви и фелдшерката от филиала за спешна помощ в Банско, която е взела пробата на по-малкия брат Бахаров. Медицинското лице не е представило уважителни причини за неявяването си и на следващото заседание ще трябва да бъде доведена принудително. То е насочено за 23-ти октомври.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
??
преди 3 седмици
0
Е на това се вика „да имаш късмет”т.е.да си пиян и дрогиран като таранга и да ти снема показания инспектор от полицията „разбиаш ли”. Трябвало Гочо полицая да го пита „абе пишлеме що си се дрогирал”,? Лелката в лабораторията и тя се почесвала и дала бланка от 1901 година с подпис на Пурко от Койнаре. Имаме желязно правосъдие не може така невинен да осъдим „таланта,” Бахаров. Това ,че е бил дрогиран и пиян си е негова работа. Ние да си свършим по закон нашата. Бахаров идва : „За пооочест миирно”!! Ех,Българио колко много баластра „носиш”...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени