Близо 100 000 лева за семейството на Димо от Р.I.F.

04 Януари 2021, 10:47


С финансова помощ от 1000 лв. на месец през следващите осем години ще разполага семейството на Димо от група Р.I.F. Парите бяха събрани от дарители само за десет дена. Кампанията бе организирана от „Пощенска кутия за приказки" и фондация „Майко мила", а дигитална агенция безвъзмездно направи интернет страница за благородното дело.

 

За кратко време почитатели на обичания талантлив изпълнител събраха сумата от 96 400 лв. В началото на миналия месец се появи призив за даряване на кръвна плазма за Димо. Дарител се намери бързо и бе обявено, че певецът се възстановява.

 

Въпреки усилията на лекарите Димо не успя да надвие болестта. Музикантът си отиде на 21 декември, ден преди рождения ден на съпругата си Любомира, след тежка битка с COVID-19. Два дена преди Коледа стотици се събраха в храма „Свети Седмочисленици", за да се сбогуват с фронтмена с емблематичната песен на групата „Приказка“.

 

След смъртта му бе организирана кампания с цел набиране на средства в помощ на любимата му и двете му невръстни деца. Съпругата на изпълнителя изрази благодарността си от даренията в социалните мрежи. Със събраната финансова помощ тя и децата и ще успяват да покриват основни битови нужди през следващите осем години.

 

Любомира споделя своята увереност, че вълната от съпричастност и доброта не трябва да спира дотук. Ето защо тя и организаторите на кампанията пренасочват силите си към друга благородна цел - спасяването на 10-годиишния Дени.

 

„Понякога в живота ни се случва така, че ние сами сме безсилни да се справим, но помощта, изпратена от всеки един от вас, сътворява едно истинско чудо. Като майка на 2 дечица много ме докосна историята на 10-годишния Дени“, споделя Любомира. Денислав Георгиев страда от левкемия, пише „България Днес“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени