Болест препъна Хасан и Ибрахим в музикален конкурс

15 Март 2022, 10:05


Клавирните виртуози не можаха да постигнат забележителен резултат в музикалния конкурс в английския град Хейстингс заради заболяване, разказа пред "България Днес" техният баща Денис Игнатов.

"За съжаление нямахме късмет в Хейстингс. На втория ден се зарадвахме, че прескачаме първи тур, но на следващия ден ни заведоха да репетираме в огромни английски църкви, където беше много студено и се простудихме. Не биваше изобщо да репетират при подобни мразовити условия. А това ни костваше много. Същата вечер и тримата вдигнахме висока температура и всичко отиде на вятъра. Ибрахим свири втори тур в тотално болно състояние, а Хасан директно се отказа", сподели Игнатов.

Той е силно разочарован от начина на провеждане на конкурса. "Говорим за Англия, която се води цивилизована държава. Като медицинско лице и аз не трябваше да допускам момчетата да репетират при такива условия. Ако бях се усетил по-рано, щяхме да откажем на това място репетиции и можеха да ни дадат друго по-топло помещение и нямаше да се стигне до тези неприятности. Но животът продължава и след 2 години пак ще сме там. Това, което изпуснахме, ще си го вземем на всяка цена", добавя Игнатов, като Хасан и Ибрахим са напълно съгласни с думите му.

За участие в конкурса са се борили над 360 души от целия свят, но накрая са допуснали за участие само 40 от тях. И Хасан и Ибрахим бяха сред избраните, но се разминават с победата по немузикални причини.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени