Болната от Covid Десислава избухна: Трябва ни финансова помощ

3764
13 Юли 2020, 10:34„Не може да ни оставят без финансова помощ”. С тези думи фолк певицата ДесиСлава коментира случващото се около колегите й в музикалния бизнес. Изпълнителката надигна глас, след като стана ясно, че над 150 хиляди души, които са заети в бранша, остават без работа, след като биват затворени нощните заведения, научи HotArena.

Певицата, която преди дни призна, че е болна от коронавирус, застава морално зад гърба на други свои колеги. А фолк гилдията излезе на протест „Музиката не е вирус”, на който Десислава не успя да присъства, тъй като е заразена и под карантина, пише „България днес”.

„Ако трябва много дълго време да не се работи в заведенията, говоря за бармани, изпълнители, диджеи и сервитьори, смятам, че е редно да бъдем подпомогнати по някакъв начин”, споделя изпълнителката. Самата се бори доста упорито с болестта и вече е по-добре. Но дори и след като прекара коронавируса, ДесиСлава е категорична, че работата не може вечно да се спира.


"Не знам дали съм права, но ние не можем да спрем да работим съвсем. Това затваряне от днес за утре е плашещо за хората и те затова скочиха така остро. Може би на два месеца трябва да се затваря всичко за две седмици, но да бъде планирано, за да може хората да се подготвят.”, споделя още изпълнителката.


„Сметките вървят не само при нас, но и при всички, които работят в сферата на нощните заведения.Не говоря за харчене на пари за кеф, а за обикновените, задължителни, ежемесечни разходи, които дори и ние, изпълнителите, имаме”, споделя Деси, пише „България днес”.

Няма как да кажа: Дайте да работим и да се заразяваме масово”, но в същото време трябва да бъде измислена алтернатива за подпомагане на нашите хора.


Реално, само нашият бранш остава на последно място. Факт е, че дискотеките и клубовете са местата, където се събират най-много хора и е наистина опасно. Трябва да се мисли трезво, но и да бъдат подпомогнати всички хора, които са заети в тази сфера”, добавя още тя.


Що се отнася до коронавируса, ДесиСлава споделя, че в момента се чувства добре и е изолирана от семейството си. Тестовете на мъжа й Благой Найденов са отрицателни, както и на двамата й синове.

„Загуба на вкус и обоняние, както и силно главоболие–това бяха моите симптоми. Чаках си резултатите до 3 сутринта, бях много притеснена.
Тревожех се заради това, което съм чувала по новините–интубация, болница, тежко състояние, но съм добре”, разказва още Деси.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
......па
преди 6 месеца
0
Деси имаш мъж и син яки като бикове.Млади,здрави.Да работят и да те издържат вместо ти тях, като вееш телеса пред пияндурници.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Десо
преди 6 месеца
-1
Ти си луда, дебела свиня ! Марш на нивата ! Самозабравили се кучки!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ангел
преди 6 месеца
0
Помощ за КАКВО ???? За месечните ви харчове, които възлизат на няколко заплати на средно статистическия българин - ДЖуки, скули, всякакви видове силикони на всякакви места по телесата ви, опъване на муцуните тук и там, фризьори и гримьори, без които не можете от вкъщи да се покажете, да не би да се развали магията на Пепеляшка? Или пък помощи за парцалките и обувчиците ви, с които се цакате една друга на коя са от по-нова колекция , А??? Помощ ли ви трябва? Научете се на смирение, суетата ви умопомрачи! Безсрамници! Песента “фалшив герой” звучи за вас... поздрави!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
хм
преди 6 месеца
-6
В Америка всеки който си е загубил работата или намалил доходите си подава документи и няма разправии с институции - получава си от минимално 1200$ нагоре в зависимост колко му е била заплатата досега. Уж не се води социална държава, но в момент на криза се грижи за хората си. Чудя се защо не се говори за това по БГ телевизиите?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
баста на чалгата
преди 6 месеца
0
Чалгаропитеците да се преквалифицират на овчари и козари.Да отглеждат зеленчуци за да са полезни за себе си и за околните.По нивите и планините да си вият колкото искат на воля.На нормалните хора им писна от нахалното им натрапване и неморалността им.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Фигаро
преди 6 месеца
-2
За мен бардакът на Митьо Пайнера трябва да се финансира безвъзмездно от държавния бюджет, защото е национален културен паметник на България и нейно лице пред културния свят!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
hui za DEsA
преди 6 месеца
-4
Ей, наглата тая свиня бе, ненаядесе се прасе и за още реве. Свиньо, кажи колко ти е хонорара? С тия пари хората карат месеци, тя ми се затръшкала.. Да си спестявала! Ся ще седиш гладна, тъкмо да отслабнеш!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Мале.....мале
преди 6 месеца
0
Ами да започнем тогава от нас- обикновенните хора,които се чудим какво ще сложим на утрешният ден на масата....,как ще си платим сметките....,как ще преживяваме....,работа ще си намерим ли/ понеже доста хора са без работа- без пари/.... Нямам думи!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Сова
преди 6 месеца
-1
Десислава и сие ще се преквалифицирате! Държавата т.е. НИЕ данъкоплатците не сме толкова психясали от вас чалгарите,че да ви храндутим!! Имаме стойностни творци ,които заради К-19 са без или с малко ангажименти. Ще може да се помогне на тях!! Стига халтура,безвкусица,кич и бездарност!! Не ви ли срам здрави,прави да просите помощ!!!! Отвратително нагло!!! Гнусно!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени