Бомба щяла да убие ливанката от „Мастър шеф“ в Сирия (Мая разделена със съпруга си)

1160
10 Май 2021, 13:19


Ливанката Мая, която напусна „Мастър шеф“ малко преди финала, е разделена с полския си съпруг. В началото на предаването тя се представяше с неговата фамилия Вожничко-Косак, но от няколко седмици вече е с бащината си фамилия Зухди. Тъй като предаванията са снимани преди месеци, тя още е омъжена за поляка, с когото се запознала на работа в център за обслужване на клиенти в София.

 

В момента тя категорично отказва да говори за бившия си съпруг, но явно връзката между католик от Полша и сирийско-българска красавица е доста трудна. Мая е една от четирите дъщери на българката Венета, която среща любовта в Дамаск и създава семейство там.

 

„Майка ми Венета заминава на 22 години, след като завършва арабска филология в университета и специализира в Дамаск. Там се запознава с баща ми, с когото ги свързваше голяма любов. Заради нея преодоляват различията каквито има между хора от две различни държави и култури. Двамата създават семейство и имат четири момичета, едно от което съм аз. Сигурно на татко му е било трудно с пет жени вкъщи, но това е Божа работа", разказва готвачката.

 

Днес Мая с майка си и две от сестрите си живее у нас, а другата й сестра е женена в Йордания. В началото на войната в Сирия бомба пада на улицата, по която всеки ден Мая отива на работа, и убива много хора. В същия момент тя е трябвало да бъде там, но заради главоболие закъснява за офиса и така избягва смъртта.

 

„Вече няма живот в Сирия, защото без сигурност не може да се живее. Няма работа, няма бизнес, всичко е в руини. Имам все още и приятели, и част от семейството ми, които са там, но трудно  поддържаме връзка. Като няма ток и интернет, как да ги чуеш? Много познати загинаха във войната", признава тя.

 

Мая имала доста трудности да готви бременна в предаването. Дъщеря й, която ще стане на седем години, е израснала у нас и не говори арабски. Самата Мая ставала обект на много злоба и подигравки у нас, когато я чували да говори на бащиния език, пише "Минаха години". „Докато обсъждах новия cи живот в България по телефона на арабски, останалите пътници ми крешяха и обиждаха. Накараха ме да сляза", разказа Зухди.

 

Категорична е обаче, че обича новата си родина. „Да, след 8 години в България аз наистина обичам мястото, докато повечето българи са ядосани на България. Нека Ви кажа защо обичам това място.

 

В България хората все още са честни. Не бъдете шокирани! В България все още е по-евтино, откъдето и да било другаде. В България все още можете да намери�е мир. Природата е дива, а времето е четири сезона“, обяснява кулинарката.

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
баста
преди месец
-4
Писна ми от нахални араби.Лъже като циганка... „Докато обсъждах новия cи живот в България по телефона на арабски, останалите пътници ми крешяха и обиждаха. Накараха ме да сляза", разказа нахалната арабка.Каква Сирия,какви 5 лева нали е ливанка.Да си ходи у дома в Ливан там война няма,и майка си да вземе при баща и-нали по голяма любов се взели.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени