Братът на Брендо става сапьор (Подробности за бизнеса му)

09 Октомври 2020, 10:22


Бизнес с взривове е подхванал братът на „кокаиновия крал“ Евелин Банев-Брендо. До момента Симо Карайчев бе насочил усилията си към хазартния бранш. Чрез фирма „Кинг Геймс“, прехвърлена му от Брендо, той бе собственик на няколко игрални зали в Южна България.

 

По времето, когато дружеството се контролира от Банев, казината отчитат милионни приходи. Впоследствие фирмата попадна в прицела на ГДБОП заради подозрения, че игралните зали се използват за легализиране на печалби от наркотрафик. Самият Карайчев по това време е подсъдим за участие в група за пране на пари заедно с Евелин Банев и още роднини.

 

След множество перипетии доведеният брат на Брендо се отърва с тригодишна условна присъда. Избягването на затвора от страна на Карайчев съвпада със замиране дейността на фирмата му „Кинг Геймс“. Единствените му приходи според запознати са от продажбата на автобиографията на брат му „Съзирам душата на България“.

 

Впечатляващата философско-трансцендентална творба на наркобоса към днешна дата се разпространява в цял свят на български и английски, но интересът към нея е доста рехав. Липсата на бизнес активност от страна на Симо Карайчев рязко спира през лятото на тази година. В рамките на около месец братът на Брендо успява да регистрира две нови фирми „Сакарски Миньор“ и „Вендинг 2020“.

 

Първото дружество носи името на футболния клуб в родния град на Карайчев и брат му Тополовград. Сътрудници във фирмата са още трима души. Предметът на дейност, както подсказва и името, е строго специфичен „извършване на специални и технологични пробивно-взривни работи”.

 

За момента няма информация дали братът на Брендо е извършил първия си взрив, но според слуховете в подземния свят плановете за дейността са солидни. В случай че бизнесът с взривове не потръгне, Карайчев може да заложи на другата си фирма, чиято дейност е търговия с хранителни стоки, сладкарски изделия, кафе автомати и ресторантьорство, пише „България Днес“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени