Братът на Рачков пак се изправи пред съда: Съжалявам, че опозорих брат си! Черната овца на семейството бил социално слаб

09 Ноември 2017, 16:00


Драматична картина обрисува защитата на брата на известния комик Димитър Рачков - Петър. Черната овца в семейството за пореден път се яви в съда в Бургас в сряда, този път по обвинение за шофиране без книжка, научи HotArena.

Петър е спипан от бургаските полицаи на два пъти да кара автомобила си с отнето свидетелство за управление само в рамките на около месец. Припомняме, че веднъж Рачков се размина с минимална глоба от 1000 лева. Този път съда му наложи малко по-висока глоба – 1200 лева. Причината за това е, че Рачков е с чисто съдебно минало, тоест реабилитиран.  Освен това по закон за подобно провинение максималната присъда е до 3 години, което е предпоставка делото да се гледа по чл. 78 А от НК.

Неговият адвокат Радослав Николов обаче заяви, че клиентът му не може да си позволи да плати толкова пари и ако бъде признат за виновен, трябва да получи минимална глоба.  Самият Петър Рачков обяви, че едва свързва двата края, получавайки чисто 460 лева на месец. В момента той работи като диспечер в „Напоителни системи" - Бургас. Сумата дори не стигала да изхранва семейството си, като издръжката на двете му дъщери се поемала от неговите родители, помагал и знаменития му брат Димитър Рчаков.

„Признавам се за виновен! Съжалявам, наистина няма да се повтори", промълви Петър, който вероятно имаше предвид, че няма да се потрети, тъй като това му е второто подобно провинение. Държавното обвинение изтъкна като усложняващи вината обстоятелства множеството глоби на Рачков за нарушение на Закона за движение по пътищата. Той уточни, че това е причината да му бъде отнета книжката през 2015 г.  Братът на популярния комик не платил няколко акта и затова полицаите го оставили без книжка. Така Петър Рачков със сигурност ще влезе с чисто съдебно минало по делото за нарколабораторията в село Черни връх, която бе разбита преди около година от бургаските полицаи. пише "Уикенд".

Петър отказа да говори с медиите, защото по думите му, били агресивни към него. Журналистите влошили отношенията с брат му с техните писания. „Съжалявам, че по някакъв начин опозорявам името му, той няма отношение към моите действия”, лаконичен бе Петър.
 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени