Ченге разкри сензационно: Сашо Роман ни беше агент, клюкареше за Жоро Илиев! (Поли Пантев и Кръстника правили същото)

5749
23 Септември 2015, 16:28


Чалга идолът Александър Първанов, станал любимец на поколения почитатели на лекия жанр с псевдонима си Сашо Роман, е сътрудничил на отдел „Криминален“ на Софийското градско управление на МВР в продължение на близо десетилетие, узна HotArena.

 

Циганският бард с дрезгав глас е бил „волнонаемен“ от 1993 година до началото на новия век, твърди бившето ченге. По закон МВР няма право да обявява имената на действащи сътрудници, тъй като това е класифицирана информация, но певецът отдавна е свален от списъците, разкри сензационно „Всеки ден“.

 

По всяка вероятност Сашо е бил вербуван покрай близостта си с култови фигури от родния ъндърграунд в началото на 90-те, много от които също се оказаха доброволни и нещатни сътрудници на службите.

 

Сред агентите на МВР „блестят“ имена като Ангел Христов, Пламен Галев, Младен Михалев – Маджо, Николай Маринов, Красимир Маринов, Иво Карамански и Поли Пантев.

 

Бумът на чалгата в ранните години на демокрацията върви ръка за ръка с емблемите на мутренския преход. Сашо Роман, Марко и Снежина, Братя Кулинови, Хари Христов, Сашка Васева и Мария Грънчарова са първопроходници в жанра, изгрели под продуцентството на БМК, собственост на Слави Трифонов. Не е тайна, че основно рамо на компанията дава Васил Илиев. Двамата с Трифонов са доста близки до самата смърт на императора на ВИС.

 

Дори във фаталната вечер за Васко на 25 април 1995 г. Слави го чака на среща в ресторант „Мираж“, на която да обсъдят общите си виждания за развитието на нашенския фолк.

 

Първата голяма звезда е именно ромската перла Сашо Роман. Феноменалният му глас се появява през 1994 г. в албума на Каналето „Рома тв“. В следващите години Александър Първанов става основното лице на БМК. Певецът никога не е криел топлите си връзки с подземните босове в тези години, с охота разказва колко готини хора са били Георги Илиев и Иво Карамански.

 

Главния веднъж му оставил $10 000 бакшиш за едно изпълнение, Кръстника пък му предлагал да му направи собствена кръчма. Сашо твърди, че по-признателна и щедра публика никога не е имал.

 

Ангажиментът на певеца към полицията бил веднъж седмично да се среща с хора от МВР и да докладва какви са настроенията в подземния свят, кой с кого воюва и на кого се отчита, твърди източник пред вестника.

 

Според него Само Роман дори е получавал символично заплащане за услугите си. Изпълнителят на огнени кючеци обаче бил свален от отчет след 2000 г. по негово собствено желание. Най-вероятно мутрите, които веселял с песните си, са се усетили, че е „ухо“ на полицията.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени