Черна прокоба над легендата Анахид Тачева! Година след смъртта на Димитър Цонев, сестра му опита да сложи край на живота си

3803
02 Октомври 2017, 18:00


„Благородна съм била винаги, дори прекалено, за трудолюбието можете да попитате Марин Райков, сега просто си търся работа, която да ми отдава дължимото за трудолюбието, а оттам ще дойде и успехът”. Това написа във фейсбук Теодора Цонева, сестра на тв легендата Димитър Цонев, на 11 септември, дни преди да направи опит за самоубийство. 
 
На 24-и вечерта пробва да сложи край на живота си, поглъщайки огромно количество антидепресанти, комбинирани с алкохол. В момента дъщерята на Анахид Тачева и великия актьор Коста Цонев е в кома в спешния институт. Медиците полагат всички грижи да опазят живота й, потвърдиха от пресцентъра на „Пирогов”. Последната месторабота на Теодора бе в българското посолство в Рим при посланик Марин Райков. „Таблоид” потърси бившия служебен премиер за коментар, но мобилният му номер се оказа извън обхват. На стационарните номера в амбасадата ни в италианката столица пък не отговаряше никой. Междувременно 12-годишният ѝ син Дейвид засега живее в 4-о РПУ, а социалните власти му търсят временно приемно семейство, тъй като е малолетен и в България няма никакъв кръвен роднина, който да иска го прибере. Лошото е, че хлапето говори само италиански и му е много трудно да общува с околните. Нейната племенничка Деси Цонева, дъщеря на брат и Митко, призна пред „Таблоид”: „Не мога да го взема, темата е много сложна, не ми се коментира”.

Доскоро 50-годишната Теодора живееше в Италия със сина си. През юли заедно с двете си деца - Мария и Дейвид, изкара ваканция у нас при майка си Анахид Тачева. Последните 4 години Теди работеше в нашето посолство в Рим на ул. „Петер Паул Рубенс” 21, където е била сътрудник в отдел „Консулска служба.

Повод за кардиналното решение обаче става стара ученическа любов, която среща случайно това лято, докато се разхожда из софийските улици. Искрата отново припламва помежду им и щерката на Коста Цонев решава, че иска да се прибере в родината си при мъжа, когото обича. Теодора се връща в Италия, само за да напусне работа. Позицията й в посолството е била на хонорар, а не щатна. Името й обаче още фигурира в сайта на дипломатическата ни мисия.

Очевидно Теодора Цонева е била категорична в решението си за завръщане към корените, тъй като е освободила и римския си апартамент. Така на 25 август се прибира окончателно в София и започва да търси работа. Месец по-късно и след четири интервюта не е наета никъде. Тъй като в Рим от време навреме пеела джаз в местни клубове, решила да се занимава с музика и у нас. Запознати твърдят, че имала намерение да потърси помощ от Хилда Казасян за старт на такава кариера. Междувременно обаче животът я притиска – живее на квартирата, но няма пари за наема,който се плаща от природената ѝ сестра Анахид, която живее в САЩ.

При нея отвъд океана е и майка им Анахид Тачева. Приятелите на Теодора очаквали, че тя ще живее в апартамента на майка си в „Лозенец”. Тя обаче уточнила, че природената ѝ сестра и майка й вече й наели жилище. Преди доста години легендарната тв говорителка продала апартамента си до БНТ и са парите купила нов в „Лозенец”. Малка помощ Теди получава от вдовицата на брат си Мариана Цонева, която дава някой лев да храна и дрехи за ней и малкия Дейвид. Хлапето пък е записано в пети клас, но отказало да влезе в клас на 15-и септември, тъй като не знае и дума български и се страхува от подигравки и неразбиране от съучениците си. Затова, вместо в час, 12-годишният син на Теодора стоял сам в квартирата. Душевният мир на сестрата на Митко Цонев досъсипал и срещният нов-стар любовник, който се оказал женен и с две деца. Мъжът категорично отказал да се раздели със семейството си заради нея, което тотално я сринало.

С другите двама мъже в живота си, бащите на Дейвид и Мария, Теодора отдавна се е разминала. Всички тези тегоби, изписали се накуп върху й, я довели до жестока депресия - Цонева спряла да се храни и да говори. Така стигнала до психиатър, който предписал сериозни медикаменти. Вечерта на 24 септември, неделя, Теди изпила хапчетата си и легнала да спи. В понеделник сутринта обаче синът ѝ не могъл да я събуди. Дейвид се притеснил и позвънил на последния набран номер от мобилния телефон на Теодора. Оказала се приятелка на майка му. Жената веднага се отзовала и заедно със съсед звъннали на „Бърза помощ”. Линейката пристигнала, но медицинският екип отказала да тръгне, преди да алармира МВР, че в апартамента малолетният Дейвид остава самотен.

По закон момчето трябва да остане два дни в полицията, а през това време униформените се свързват със социалните служби. Така се стигнало до издирването на приемно семейство за младежа, след като никой от рода Цоневи не иска да го приюти. Източници на „Таблоид” издават, че ситуацията в рода е доста заплетена. Очевидно вдовицата на Митко Цонев е във война със сестра му, а според някои причината е делба за имоти, която не завършила в полза на Теодора.
 Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
На вниманието на Външно министерство
преди 3 години
0
'Марин Райков. „Таблоид” потърси бившия служебен премиер за коментар, но мобилният му номер се оказа извън обхват. На стационарните номера в амбасадата ни в италианката столица пък не отговаряше никой. ' Ето така работят посолствата ни. Цяло геройство е да се свържем с някой . Външно да започне проверки , като звъни на обявените телефони на различни посолства .
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
срам!
преди 3 години
0
Егати боклуците! Онази си разпори шундата от ебане. Само си сменя любовниците, пие, друса се и рИве (уж) за баща си. Така наречената "баба" била на гости, веселата вдовица - и тя не можела. При толкова роднини, това дете остава САМО. Просто нямам думи...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени