Чернобил убива Георги Парцалев и първата му любов! Комикът и митичната Анастасия си отиват от левкемия

05 Май 2022, 15:15


36 години от аварията в АЕЦ „Чернобил" се навършиха на 26 април, а светът още бере последствията от най-голямата ядрена катастрофа в историята на човечеството. Заради радиацията след избухването на централата, разпростряла се дори в най-далечните точки на Земята, заболеваемостта от рак у нас продължава да ескалира и се смята, че Чернобил е причината за онкологичните диагнози на над 1 милион българи.

 

По повод годишнината oт аварията актрисата Латинка Петрова си спомни за своя най-добър приятел и незабравим колега Георги Парцалев, който според нея също е една от жертвите на радиацията от Чернобил. Великият комик, който не е между живите от 1989 г. насам, развил скоротечната си левкемия именно заради облъчването, пише „Ретро“.

 

„Видяхме се за последно в Правителствена болница, може би четири-пет дни преди той да си отиде. Не се сбогyвахме обаче, защото той не усещаше, че си отива. Само му падаха пръстените от пръстите, защото се беше стопил. Държеше ги в шепата си, защото не искаше да се разделя с тях. В съседната стая беше патриарх Максим и Пацо се чудеше как толкова Божи човек също е стигнал до болница. Помня, че постоянно ми вадеше картона си и ми казваше да видя, че няма СПИН. Тогава този слух витаеше навсякъде и дори докторите обясняваха, че много хора идват до болницата, за да му донесат цветя и бонбони, но ги е страх да се качат при него, за да не се заразят, а той нямаше никакъв СПИН. И тогава обаче не губеше присъствие на духа и чувството си за хумор. Отиде си от левкемия“, разказва Латинка.

 

По ирония на съдбата от същата болест си отива и първата му и единствената любов – студентката Анастасия.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Георги
преди седмица
-1
И това доживяхме!! Парцалев и негова приятелка чернобил ги е убил!! Системата ги е разболяла от левкимия!!!?. Знаеш ли сега подобни болни при демокрацията изобщо не могат да си помис лят за адекватно лечение. Умират си тихо и само техните близки знаят какво преживяват.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ВЕЛИК!!
преди седмица
0
Велик артист!!! якжмгг
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени