Д-р Неделя Щонова отрича да е била любовница на Веселин Маринов

18 Юли 2021, 12:05


Д-р Неделя Щонова и Веселин Маринов са само приятели. В слуха, че певецът бил тайно влюбен преди години в чаровната докторка, но се разминали, нямало грам истина. Е, освен, че изпълнителят на „Горчиво вино” е като роднина с нея. Той действително е братовчед на мъжа й – известният пловдивски архитект Валентин Маринов.

Историята отпраща назад във времето към коледно празненство на общината в Пловдив. Д-р Неделя Щонова, която на 9 юли празнува рожден ден, била сред гостите. Веселин Маринов пък имал участие. Певецът се влюбил от пръв поглед, но не й признал чувствата си. Тъкмо там красивата лекарка се запознала с мъжа си. След месеци се засекли на тенис кортовете в града, а малко по-късно се състояла и първата им среща. „Нямам интерес към клюки и сплетни”, заяви д-р Щонова при скорошна своя медийна изява. Все пак лекарката, която води рубриката „Духът на здравето” в предаването „Преди обед” по Би Ти Ви, обори слуха с друга история. Преди 23 години, в деня на сватбата й на 31 май, 2008 г., в разгара на тържеството Веселин Маринов се появил на сцената. Всички гости притихнали от изненада. Никой не го очаквал, най-малко пък булката. „За щурчетата, за Велико Търново, за родния край и за моя братовчед – Валентин Маринов”, каза Веско, и изпя на моя съпруг песента за полските щурчета. А след това за мен изпя „Жена на балкона” по текст на Евтим Евтимов и музика на Тончо Русев. Та това е – шантавата клюка за пореден път е обратнопропорционална на истината”, сподели д-р Неделя Щонова.

Любовта на красивата лекарка и архитекта продължава с нестихваща сила, като легенди се носят за романтичните жестове, които са правили един за друг. Двамата се радват на вече порасналата си дъщеря Лилия-Сапфира. Д-р Неделя Щонова пък продължава да впечатлява не само с красота и професионализъм. Лекарката не се уморява да прибавя нови щрихи към биографията си. Миналата година д-р Неделя Щонова отбеляза с атрактивен спектакъл 20 години в ефир, в които води авторското си предаване с основни теми здравето и човешкия дух. Във време на пандемия красивата лекарка успя и да защити докторска дисертация за връзката между емоциите и физическите им проявления. А наскоро издаде и книгата „Хвърчило за Рая”.

Д-р Неделя Щонова винаги е изтъквала щастието и благословията да се роди в сплотено, любящо семейство, както и да има свое. И все пак зад успехите й има денонощен труд, казвала е, „дисциплина на мислите, хигиена на психиката, целеустремост”, непримиримост да прави нещата по своя начин. „Моята философия, че аз дължа на света. А не той на мен. Аз съм воин и се боря за нещата, в които вярвам”, казва д-р Неделя Щонова. Смята, че успехът е екипна работа, а тя имала щастието да работи с качествени личности. Разбира се, д-р Неделя Щонова като всеки също има моменти на дисбаланс, макар винаги да е излъчвала хармония и позитивна настройка. С времето обаче и след всички човешки съдби, които е срещала, лекарката се отучила да се ядосва, възпитала в себе си смирение. Тя вярва, че външните обстоятелства нямат толкова голяма сила, каквато им се приписва, всичко зависело от нагласата ни. „Това е чудо и когато човек е благодарен за чудесата, той излъчва радост”, казвала е д-р Неделя Щонова.

В книгата си „Хвърчило към Рая” д-р Неделя Щонова разказва вдъхновяващи истории, като прибавя към тях и своето чудо – да стане майка. Водещата разкрива душата си, споделяйки и благодарността, че Бог я е дарил с дъщеря, и болката от загубата на брат й. Д-р Неделя Щонова била бременна с разнояйчни близнаци, но в четвъртия месец загубила момченцето.

Тя чакала чудото да се случи, да забременее 7 години. Лекарите й казвали, че е психогенно, че е от прекалената фиксация или стрес. „Но пътят към тази мечта за детенце ме промени, направи ме по-великодушна, състрадателна, много по-смирена и кротка. Аз се преобразих като човек напълно”, споделя д-р Неделя Щонова. В един момент от този дълъг път към сбъдването на мечтата си да стане майка, лекарката се отдала на работата. Казала си, че ще се свърже с твореца в себе си и ще създава смисъл. Работела трескаво, с любов и от сърце, създавала предавания, пишела статии, помагала, лекувала. И една сутрин се събудила с гадене и световъртеж. Така на 8 октомври 2004 година разбрала, че е бременна. И при това – чудо, била бременна с разнояйчни близнаци. В рода й по майчина линия има близнаци.

Била неимоверно щастлива, но се случило нещо ужасяващо. В началото на четвъртия месец тя губи едното дете. „Загубих момченцето, сблъсках се с диагнозата „синдром на изчезващия близнак”. Остана Лили... Всеки ден благодаря на моя доктор и на Бог, че имам поне един живороден оцелял близнак. А и Лили се роди зодия Близнаци – на 9 юни”, разазва д-р Неделя Щонова, пише Уикенд.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени