Дара на съд за плагиатство: Певицата нагло окраде клиповете на Бионсе

1237
21 Февруари 2021, 13:58


Дара рискува да отиде на съд за плагиатство заради новия си клип, дочу HotArena.

Песента уж била станала хит в повече от 20 държави. За изпълнителката обаче е по-добре да не е чак толкова известна, защото стига да я види собственицата на авторските права, я чака такава присъда, че сигурно и внуците й ще я изплащат. Въпросната собственица не е коя да е, а суперзвездата Бионсе, която е една от най-влиятелните певици в света.

Само преди дни младата варненка с големи амбиции обикаляше телевизиите, за да представя новата си песен „Ледено студен”. Парчето е на английски и има претенциите да направи изпълнителката си популярна зад граница. Това е нещо, за което Дарина Йотова отдавна мечтае, но точно сега май е по-добре мечтата й да не се сбъдне. Не са нужни кой знае какви познания по танци, за да забележи човек, че цялата хореография във видеото е открадната директно от клиповете на Бионсе. Който е измислил танците на Дара, дори не си е направил труда да рови в по-слабо популярни записи, а директно е взел най-популярните парчета на американката и е накарал варненката да повтори движенията от тях. Доста общо има и между визията на двете дами, но в нея поне е вложено някакво, макар и минимално, творчество. Докато по отношение на хореографията танците единствената разлика е, че Дара я изпълнява по-аматьорски, пише Уикенд.

Самата изпълнителка призна в едно от много си рекламни интервюта, че хореографката й е имала само 4 дни, за да измисли движенията. Родната звезда уж се възхищавала как момичето е успяло да създаде танца й в рамките на толкова кратко време. За всеки, който поне малко е гледал клипове, е ясно как – хореографката не ги е измислила, а ги е взела наготово. В световната практика обаче това се счита за престъпление – нарушаване на авторското право. Ако действително клипът на Дара е толкова популярен, колкото изпълнителката твърди, рискът да й потърсят сметка за кражбата е много голям. Единственото, което може да я спаси от съд, е Бионсе никога да не разбере за нейното видео.  
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени