Дъщерята на Коста Цонев се уреди на заплата при милионера Барбуков

1957
06 Януари 2019, 12:44


Теодора Цонева вече няма да се чуди откъде да взима пари за издръжката си. Идния понеделник дъщерята на Коста Цонев и Анахид Тачева ще започне работа при преуспелия предприемач Димитър Барбуков, а месец по-късно ще вземе и първата си заплата. 50-годишната госпожа ще се труди в новооткрита фирма на милионера като преводачка от италиански, научи HotArena. 

„Мариана, вдовицата на брат ми Митко Цонев, оказа съдействие. Тя попитала Димитър и Весела дали случайно нямат служба като за мен. Оказало се, че разполагат със свободен щат в нова своя компания и от 7 януари ще съм официален преводач на дружеството. Точно такава ангажираност си търсех и я получих”, сподели радостта си с читателите на „Уикенд” Теодора.

Нейното финансово състояние в последните месеци не беше никак добро. Парите, които Цонева взе от продажбата наследствен имот, свършиха още през лятото на 2018-а. Оттам насетне щерката на Анахид разчиташе най-вече на помощта на сестра си Ани. Родственицата й изпращаше долари от Съединените щати, където е омъжена и живее от много години.  

„Със сумата, която получих от вдовицата на брат ми за моята половина от бащиния апартамент на „Славянска беседа”, си купих самостоятелно жилище до хотел „Маринела”. Останаха ми няколко хиляди евро, но и тях похарчих. Добре че Ани ми помагаше, докато усилено си търсех работа. Без нея не знам как щяхме да я караме със сина ми Дейвид”, откровеничи Теодора.

Припомняме, че тя взе 85 хиляди евро от продажбата на имота в центъра на София. Дома си в кв. „Лозенец” пък придоби за около 70 хиляди.
Участничката в миналогодишното издание на риалитито „Гласът на България” и преди е разчитала на пари от роднини. Докато живеела в Италия, получавала средства от брат си и сестра си, защото заплатата й там била малка. В Рим изкарвала 680 евро на месец, а само наемът й бил 400 евро. 
Голямата сестра на покойния Митко Цонев се завърна в София преди две лета след петилетки престой в Италия. През есента на 2017-а тя направи опит за самоубийство с приспивателни и алкохол. Тогава докторите едва я спасиха.

След като се възстанови и възвърна желанието си за живот, Теодора изкара курсове за юмейхо масажистка, но не успя да си намери клиенти и се отказа от идеята за кариера в областта на рехабилитацията. После имаше вариант да стане преподавателка по италиански, но заплащането не я устройваше.  „Започнах в един колцентър, но издържах там само седмица. Беше ми трудно да се оправям с компютрите и софтуера, затова си тръгнах бързо, бързо. Ходих и на интервю за щат в „Кока-кола”, защото ми се стори, че съм подходяща за длъжността – да контактувам с италиански контрагенти. Да, ама не ми се обадиха, че съм одобрена и реших да се запиша в Бюрото по труда. Мислех да отскоча и до БНТ - да питам Коко Каменаров няма ли подходяща за мен служба…”, разказва дамата с талант на певица и диплома за висше от НАТФИЗ.

Сестрата на Митко Цонев е много ентусиазирана, че след няколко дни ще е финансово независима. Тя е категорична, че ще дава всичко от себе си на новото работно място и ще оправдае гласуваното й от сем. Барбукови доверие.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени