Дъщерята на Стоянка Мутафова със сензационни разкрития за последните часове на майка си

04 Декември 2021, 14:03


"Мама си отиде с болка! Мислеше за мен и се бореше да оцелее поне още година-две. Искаше да живее заради мен, нейната дъщеря. Каза ми: "Обичам те!", и повече не я видях!" Това сподели пред "България Днес" дъщерята на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева, която на 6 декември ще направи помен за две години от загубата на великата актрисата.

"Няма да каня конкретни хора. Ако някой иска да дойде, ще направим помена в понеделник от 13,00 часа в църквата "Въздвижение на Свети Кръст Господен". Намира се срещу хотел "Маринела". Събитието не е радостно, за да се тръби. Очаквам близките на Стоянка и нейни приятели, които ще се сетят за нея", каза още актрисата от Младежкия театър.

 

Евгени Боянов освен мениджър бе и личен приятел на Стоянка и дъщеря й

Евгени Боянов освен мениджър бе и личен приятел на Стоянка и дъщеря й

 

Мария Грубешлиева си спомни, че малко преди да си отиде майка й, тя се притеснявала основно за нея, заради това, че ще остане сама. "На кой да те оставя бе, майко", казвала Стоянка, а последното й желание било към мениджъра на двете жени - Евгени Боянов. "Тя искаше той да ми помогне да си стъпя на краката, да не ме изоставя и в интерес на истината той го направи", каза още Муки. Тя и Евгени Боянов и до днес са приятели и често си спомнят за великата актриса.

От Сатиричния театър няма да правят помен на Стоянка Мутафова. Директорът на трупата Калин Сърменов и състава обаче се готвят за отбелязването на 100-годишнината от рождението на актрисата, което ще е на рождения й ден - 2 февруари. Тогава холограма с г-жа Стихийно бедствие ще се появи на сцената на Сатиричния театър, а редом с нея ще излезе цялата трупа. Младите актьори ще започнат "игра" и "подаване на реплики" с холограмата на Стоянка и така ще се докоснат до огромния комедиен талант на починалата актриса. От управата на театъра вече са намерили фирма, която да осъществи проекта. За "България Днес" Сърменов каза, че, макар и високотехнологичен, проектът няма да струва прекалено скъпо, защото с фирмата са се договорили за отстъпки и Сатирата ще осигури само някои консумативи.

Междувременно до датата на честването предстои и улица "Люботрън" в столичния кв. "Лозенец", където голямата актриса живя, да бъде преименувана на Стоянка Мутафова. Мениджърът на звездата Евгени Боянов и дъщеря й смятат, че никой няма да се чувства пренебрегнат, тъй като на името на Георги Калоянчев, който приживе бе обитател на апартамент в същия вход, вече има кръстена улица в родния му град Бургас.

Вече е приключил и конкурсът за проект за възпоменателна монета с номинал 2 лева, посветена на комедийната прима. За 100-годишнината ще бъде издадена и пощенска марка с образа на Стояна.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени