Денди пребит при грабеж, има сериозна опасност за живота му

22 Февруари 2022, 14:00


Опит за убийство с цел грабеж над Любомир Милчев-Денди разследват органите на реда, научи "България Днес" от свои източници в полицията. Популярният светски хроникьор беше пребит в четвъртък и в момента е в изключително тежко състояние в реанимацията в столичната болница "Света Анна".

Според полицаи, разследващи случая, става дума за грабеж, а не за разчистване на лични взаимоотношения. Основание за това твърдение дава фактът, че Денди е удрян само по главата. Престъпленията от ревност, завист, накърнена чест или нещо подобно обикновено включват по-тежки нанесени травми заради злобата и насъбраната агресия на убиеца към жертвата и желанието да се причини по-силно страдание, обясняват запознати с разследването.

 

Обича разходките по софийските улици

Обича разходките по софийските улици

 

"Има сериозна опасност за живота на Любомир Милчев. Приет е в четвъртък - с тежка черпно-мозъчна травма", каза пред медиите Антон Луков, говорител на болницата, в която Денди е на лечение. Бохемът е приведен в медикаментозна кома, а шансовете да се пребори за живота си не са големи, тъй като Денди не е идвал в съзнание. Удрян е брутално само и единствено в главата, казват докторите.

Любомир Милчев-Денди живее в апартамент на ул. "Св. Иван Рилски". Именно там, паднал по очи, той е открит от неговия приятел - младия цигулар Кристофър, с когото съжителстват повече от година. Пред ченгетата той обяснил, че когато се прибрал, външната врата била заключена отвътре. Кристофър отключил и видял Милчев да лежи на пода, а на главата му зеела огромна рана. Младият цигулар незабавно извикал линейка и полиция. По време на огледа станало ясно, че Денди не е бил нападнат в апартамента, а някъде навън. Той обаче е бил в безсъзнание и нямало възможност да бъде разпитан.

 

Кучето е най-добрият му приятел

Кучето е най-добрият му приятел

 

Една от 80% сигурните версии, по която работи полицията, е свързана с опит за убийство с цел грабеж. От години е известно, че писателят колекционира ценни антики. В последно време той се препитавал, като е продавал различни свои скъпоценни вещи.

Денди притежава сребърни украшения, останали му от роднини по женска линия. Имал и сбирка от малки порцеланови статуетки, сребърни пудриери, табакера и женски пръстен.

В едно от последните си интервюта за вестника Денди потвърди, че продължава да носи в себе си част от скъпоценностите си, за да "не изчезнат", ако ги остави в апартамента си. Предполага се, че писателят е бил нападнат именно за да му бъдат взети те.

"Не само лъжичка, а и цял комплект прибори, включително за риба и за миди нося в мен. И халка за салфетка, и щипка за лед, и коктейлна лъжица. Имам и специален кожен несесер с писалка, часовник, игла за вратовръзка, пръстен, а в джобовете - множество сребърни вещи. Единствено златния часовник от време на време свалям и оставям вкъщи, тъй като ползвам такъв джобен", сподели ни Милчев преди началото на пандемията.

Какво се е случило с тези предмети, за момента няма яснота. Знае се само, че една от най-ценните вещи на Денси - бастунчето, която той наричаше "бастон", е изчезнало. "Това е невъобразимо красива вещ, която аз обожавам, а какво си мислят другите, си е тяхна работа. Нося го само на дипломатически партита", разправяше литераторът за бастунчето, с което се придвижваше.

Какво точно е станало с въпросния "бастон", не се знае. Проверява се и дали не са изчезнали някои от вещите на бохема от апартамента му.

"Денди живееше от продажби на скъпите си вещи. Напоследък нямаше ангажименти и това беше неговият начин да оцелее по време на пандемията. Не че нямаше никакви средства, напротив, но не искаше да продава, докато не му се наложи", казва близка до Любомир Милчев.

Най-мистериозно след инцидента с Денди е изчезването на любимото му куче Хининус, което той толкова обичал, че се случвало да ядат една и съща храна. Напоследък писателят избирал най-вече неговата компания, защото бил "уморен от хората", по думите на негова приятелка.

"Стремя се да имам някакво близко същество, което да не може да говори. Защото хората те заливат с всякакви себични повествования, от които след това човек трудно може да се почисти. В това отношение едно малко кученце е много по-милосърдно. То усеща и лошата енергия на хората. Имало е много случаи, в които Хининус ми е давал знак, че някой не ми мисли доброто. Винаги усеща, когато нещо те боли. Ако те боли глава, ляга край теб и действително помага", казвал в присъствието й писателят. Според нея най-вероятно кучето може да не е сред живите.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени