Деси Плевнелиева след кражбата на джипа й: Пускането на крадеца е пародия, добре че синът ми не беше в колата!

1263
06 Януари 2022, 13:11


"Разочарована съм от действията на институциите и тяхната реакция по повод на кражбата на автомобила ми преди дни. Ако бяхме в една нормална държава, когато на първата минута се обадиш, че ти крадат колата пред очите, веднага се задейства полицията и положителен резултат се наблюдава, а у нас всичко в тази посока е пълен фарс."

Това сподели пред "България Днес" красивата съпруга на президента Росен Плевнелиев - Десислава, която преди ден разбра, че задържаният за откраднатия й джип Илиян Димитров-Бабичката вече е на свобода. "Има само оперативни данни и догадки, но не и доказателства", беше мотивът на Софийския градски съд да пусне обвинения за кражбата на автомобила на президента Росен Плевнелиев.

"Трябваше на петата минута да има реакция от полицията и да хванат извършителите. Още повече изходът за Околовръстен път е само в една посока. И те ако имаха бърза реакция, просто щяха да блокират изхода към Горубляне и всичко да е точно. Страшно много се забави реакцията на полицията и второ - не знам цялото задържане на този човек дали не беше просто прах в очите на хората. Разбрах, че той е криминално проявен, не съм сигурна дали е участвал в кражбата, но и да е, то явно няма проблем да го пуснат. Това е пародия просто - задържат го, за да покажат някакво действие, след което го пускат. Какъв е смисълът изобщо от това? А двамата други изобщо не бяха открити, как така се изпариха, автомобилът също с тях? Пародия, как по друг начин да го нарека, крайно съм разочарована от действията на институциите. И нямам илюзии, че тези хора могат ефективно да ни пазят. Не смея да стигам дотам да мисля, че има по-голяма схема и че всички са замесени в нея, но мога да предполагам, нали?", тъжна е Деси Плевнелиева.

Малко след случката преди Коледа с нея стотици хора й пишели и се обаждали да с надеждата, че след като е жена на президент, може да се разплетат различни схеми на кражба на автомобили и че ще има справедливост и за обикновените хора. "Може би защото вдигнах медиен шум, защото говорих открито за това, което ми се случи, и затова все пак имаше някакво действие. Но на повечето хора им се казва: "Извършителят не е намерен, съжаляваме", и с това се приключва случаят. Никой не може да ме убеди, че в столичен мол, посред бял ден, пред очите на толкова много хора, с камери и това да се случва за четвърти път в рамките на един месец, това ми го казаха от полицията, не може да се вземат мерки и да се предотвратят кражбите. И какво излиза сега - че полицията или знае тези хора, или не ги знае, но няма ресурс да ги хване или не иска да ги хване? Какъв да е другият ми извод в този случай", риторично пита Деси и си отговаря: "Явно всеки трябва сам да взима мерки да защитава имуществото и хората до себе си. И все пак в случая става дума просто за кола, а хората, които се борят за възмездие, за справедливост за убити техни близки, прегазени, какво да кажат те, каква справедливост искаме?".

Деси Плевнелиева все пак започва оптимистично новата година и с надежда, че няма да й се случват подобни кражби повече. "Каква поука да си извлече човек, никаква. Четох наскоро една еврейска поговорка, която казва: "Ако е трябвало да давам, Господи, благодаря, че се разплащам с материалното", мъдро заключава Плевнелиева.

Джипът на съпругата на президента бе задигнат в края на миналата година в столичен мол пред очите й. Мъж с раница се сблъсква с Банова, а след секунди тя видяла как друг подкарва джипа й. На гърба на първия има джаджа, която прихващала и усилвала сигнала от ключа на колата. Другата част от устройството е в шофьора. Тя предала сигнала, за да се подкара колата. Схемата работила основно в молове. Седмица след като бе задигнат джипът, Деси ходила на разпознавания. Там посочила един мъж. Той обаче не е задържан. Вместо това навръх Бъдни вечер столичната полиция задържа Илиян Бабичката. Не бяха открити другите двама мъже - Владо Македонеца и Ивайло Фаската. Те са обявени за издирване.

Не ми се мисли, ако в колата беше детето ми!

- Г-жо Плевнелиева, разказахте подробно за случката на кражбата, надявате ли се да намерят колата ви?

 

- Надявам се, но едва ли. Важно е да се обръща внимание на всички хора, без значение дали те са жени на президенти, или не. Много ми се иска нещата да се променят, но надали.

 

- Много бързо сте реагирали на схемата на крадците, веднага сте разбрали, че нещо се случва?

 

- Да, затова разказах публично как се случват подобни кражби, за да предотвратя подобни неща в бъдеще. Защото, ако разчитаме на полицията, нещата са под съмнение. А крадците се чувстват толкова безнаказани, просто нямам думи. И си говорим с приятели, че това в друга държава подобни хора с по 13 досъдебни производства, с над 1000 кражби на автомобили, да са на свобода едва ли може да се случи. Нещо не е наред в тази посока.

 

- Разбира се, така е. Ами като се замисля, не знам как бих реагирала, ако вътре в колата беше детето ми. Често ми се случваше преди дъщеря ми, която е на 10 години, да ми казва: "Мамо, ти пазарувай, аз ще те чакам в колата и ще си поиграя на телефона". Не искам да мисля какво може да се случи, ако тези хора, които не се спират пред нищо, попаднат в подобна ситуация. Дали биха стигнали и по-далеч? Само Господ да пази. Това ни остава да си пожелаваме.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
h
преди седмица
0
А, добър ден!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
gazara
преди седмица
-1
kakvo e tova kradlivo kvazimodo?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
764
преди седмица
0
Нали Герб управляваха последните 10 години и мъжа ти е от тях, че даже и президент беше.Те какво направиха за престъпността през това време, защото това което е сега е в следствие на тяхното управление.И спри да се изживяваш като жена на президент , защото това е бивш президент.Такива като вас прости кифли само ви интересува в коя скъпа кола да се качите и да се фукате и като ви се случи нещо такова - ох ах, защо имало престъпност без да мислите.Питай мъжа ти да ти обясни и да ти налее малко акъл а не да седиш като ваза във стаята и скъпата кола.Ясно че е трудно за четяща времето да надскочи нивото си ама поне опитай.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Десиславо, а екс президента що спа докато имаше власт ?!?
преди седмица
0
Не реви, че си смешна…..и ти и оня безличният тъпунгер ! Що твоят ‘убавец не направи нищо да спре престъпността ….ще ми говориш за 5 Мин реакция…..а мъжОт ти не беше ли част от цялата тая безбожна трагедия в Бг?! И по принцип, по ти отива да мълчиш…..
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
До всеки стана разбирач
преди седмица
0
Ами тя казва " ако",а не че го е оставила в колата.Хващате се за нещо все едно го прави нон стоп.Те са я следяли,можеше и на открит паркинг да откраднат колата.И всеки има право да живее,където се чувства добре или достойно заплатен.Може да се поучите от правилата за живот в чужбина,защото свободията в БГ прави хората злобни и агресивни като Вас.Ние не го казваме с лошо,а с цел нещата да се подобрят.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ана
преди седмица
0
С едни промени в закона всичко би се подобрило,не знам защо не правят като в чужбина.Където съм аз биеш ли се на улицата,отиваш за 6- 8 години в затвора,съдят те за 2 дни,паричните глоби са по няколко хиляди евро.Децата не се бият,всички са спокойни и усмихнати.Разбира се има престъпност навсякъде по света,но като знаеш,че отиваш в затвор или ТВУ някак повечето не смее да агресират.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Всеки стана разбирач.
преди седмица
0
Ох, с коментари че не живеете в България, на никой не му пука за вас. Стойте си там, където сте. А за Деската, не беше ли мъжът й този дето имаше някаква власт да промени нещо, ако искаше. По-скоро случаят е: га яде кюфтетата и ти купиха скъп джип не рева, а сега “кой ми открадна колата”. Нали не си я купувала ти, какво ти пука. Женственият й мъж Плевнелиев ще купи нова. Имаше коментар, че някаква си оставя детето в колата за 5 мин за да не го носи с нея- лелче тука говорим за гараж (затворено и ненаблюдаемо място от теб директно) дете на такова място не се оставя дори и за 5 мин.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
е
преди седмица
0
Каквито и политици да има на власт, която и партия да е, нищо няма да се промени, защото България са хората в нея. А хората са груби, унижаващи за удоволствие, тарикати на дребно. И аз се радвам, че от 5г. не живея в БГ. Толкова добре си живея където съм, че ми се отвориха очите за грозната действителност в БГ, която преди считах за моето нормално. А то е било просто навик. Жал ми е за шепата добри хора, които се мъчат в БГ и дето ви правят на нищо всеки ден.....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ели
преди седмица
0
По същата причина не живеем със семейството ми в България. Съжалявам. Мъчно ми е за Родината. За Родителите ми. Не се подобрява нищо. Всички се събраха в София. И какво. Побой над ученик. Унижения над децата в училище. Няма справедливост никъде. Образованието е много слабо. Който можа напусна нашата България точно заради подобна несправедливост. Оставяш колата си на паркинга. И после не я намираш. Жалко.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
До азз
преди седмица
-5
Майка съм на 2 деца.Много пъти ми се е случвало да оставям дете в колата и да пребягам да купя нещо( разбира се не за по час или в жегата).По- лесно е да седи 5 мин в колата,отколкото да го нося и да се бутаме в магазина с него.А относно престъпността и прокуратурата- вече просто не живея в БГ и ми е мъчно,но с очите си видях как доказани престъпници не бяха осъдени с отговор от прокуратурата,че нямало свидетели,нищо че поне 10 човека видяха въпросната случка....а Плевнелуева е искала да каже,че те можеше и примерно да я избутат или ударят още до колата като е била и евентуално ,ако и детето е било вътре без те да знаят,макар че те са я следили с дни де
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени