Дядото на Васил Драганов бил пилотът на Тодор Живков

23 Февруари 2023, 12:09


"Дядо ми Васил Драганов беше втори пилот на Тодор Живков и загина в самолетната катастрофа на 21 декември 1971 г. Сега ще правим филм за неговото геройство.

В катастрофата умират повече от 30 човека
В катастрофата умират повече от 30 човека

Той изнася над 10 обгорели тела на хора при самолетната катастрофа, в която загива Паша Христова, и накрая самият той е изгорял жив". Това споделя актьорът Васил Драганов, който носи неговото име.

Паша Христова
Паша Христова

 

 

Янка Рупкина, народна певица:
Самолетът ни е бил сменен!

 

"С покойния син на Паша Христова - Милен Иванов, сме си говорили на тази тема, аз не съм се отказал от идеята. Дори сме коментирали и с продуцентите от "Дрийм тийм" - Любо Нейков и Евтим Милошев, да направим филм с живия свидетел - Янка Рупкина. Би могло да се получи нещо доста добро - по действителен случай.Защото дядо ми го заслужава. Всички знаем, че преди години България е правила черни курсове за пренасяне на оръжие в Третия свят под прикритието на Гражданската авиация. Според една от хипотезите даже аварията е причинена съзнателно от военни, за да не може дядо ми да проговори пред Тодор Живков. Той е бил герой не само за мен, но и за хората, оцелели след катастрофата", казва Васко.

Тодор Живков
Тодор Живков

Според актьора пилотът Васил Драганов трябвало да бъде ликвидиран от мафия генерали. Това не е окончателно потвърдено, но всички преразкази на очевидци водят до този извод. "Има официални коментари по този въпрос, но ние, тези, които сме живи и сме слушали разкази на кой ли не в историята, оставаме с горчивия вкус, че може всички 30 загинали човека и 6-членният екипаж да са станали курбан на мръсен заговор", смята Драганов.

В Народния театър Драганов е звезда
В Народния театър Драганов е звезда

По бащина линия и чичото на Васко - Огнян Драганов, също е пилот. "Аз самият също съм бил стюард, но за малко, работил съм и като охранител", връща лентата назад Васко.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
стрико Гошо
преди месец
0
Че си комунистическа издънка и пълно лайно вече ни беше ясно. Ама че си клинично луд с налудности за величие разбрахме чак сега - катастрофата била, заради дядо му, това величие.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ха ха Хо
преди месец
0
Дядо му пилот,а той бияч и събирач на дългове при отстреляния наркобос Поли Пантев.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени